Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορείς με άνεση να πεις τη φράση: «Έχω όσα ρούχα χρειάζομαι» ή «έχω λίγα ρούχα».

Δεν το έχω πει ΠΟΤΕ. Ίσα ίσα που κάθε φορά που έρχεται αυτή η περιβόητη ώρα να ξεκαθαρίσω τις ντουλάπες μου, που συνήθως προκύπτει από την αλλαγή του καιρού ή της εποχής, δηλαδή από καλοκαίρι σε χειμώνα και από χειμώνα σε καλοκαίρι, και βλέπεις ιδίοις όμμασι τον περσινό σου χαμό. Ρούχα που δεν σου κάνουν πια, ρούχα που δεν ταιριάζουν πια με την αισθητική ή τη στυλ σου, χρώματα που κρίνεις ότι δεν σε εκφράζουν.

Ο καιρός είναι περίεργος η αλήθεια είναι αυτή. Μας έχει τρελάνει με την αναποφασιστικότητά του αλλά είμαι σίγουρη πως έχεις μπει στη διαδικασία χειμωνιάτικων – καλοκαιρινών! Αν λοιπόν, κι εσύ νιώσεις πως πλέον κάποια ρούχα δεν τα θέλεις για οποιοδήποτε λόγο – αλλά είναι σε καλή κατάσταση – τότε μπορείς άνετα, να τα χαρίσεις!

Χαρίζοντας τα δικά σου – αχρείαστα σε εσένα ρούχα – θα χαρίσεις πολλά χαμόγελα και θα μοιράσεις χαρά σε κάποιους άλλους – άνδρες, γυναίκες, παιδιά!

Αυτή η διαδικασία είναι απλή για όλους!

Ξεκινά με το να ξεσκαρτάρεις αυτά που θες από αυτά που δεν θες

Δίπλωσέ τα ωραία και καλά – όπως άλλωστε θα έκανες εάν επρόκειτο να τα τοποθετήσεις στα συρτάρια ή στις ντουλάπες σου. Βάλε τα σε σακούλες, είτε σκουπιδιών, είτε ανακυκλώσιμες, είτε άλλες (προσοχή μην τις παραγεμίσεις διότι με βεβαιότητα θα σκιστούν και θα μαζεύεις ρούχα από το πάτωμα ή ακόμη χειρότερα από τον δρόμο κατά τη μεταφορά τους) και πήγαινέ τα εκεί που θα κάνεις ανθρώπους που τα χρειάζονται, χαρούμενους.

Σε αυτή τη διαδικασία μπαίνω κάθε χρόνο!

Ξεκίνησε από ένα ντοκιμαντέρ που έκανα παλαιότερα για τους αστέγους της Αθήνας και από τότε προγραμμάτισα τον εαυτό μου σε αυτή τη συνθήκη: όταν δεν χρειάζομαι κάτι πια και κάναμε μαζί τον κύκλο μας – δεν σημαίνει ότι το πετάω – μπορώ να το χαρίσω για να ανοίξει ξανά έναν κύκλο με κάποιον άλλον!

Αφού λοιπόν ξεχωρίσεις τα όσα δεν χρειάζεσαι, τότε μπαίνεις στη διαδικασία της έρευνας για να μάθεις που θα ήταν χρήσιμα και αν πράγματι όσοι λένε πως τα χρειάζονται, τα λαμβάνουν και δεν είναι μια καλαίσθητη πρόφαση ενός οργανισμού για να φανεί πως παράγει έργο και έχει ευαισθησίες. Ναι, υπάρχουν δυστυχώς πολλοί τέτοιοι οργανισμοί , εταιρείες κ.λπ. και το γνωρίζεις κι εσύ – δεν σου λέω κάτι καινούριο όποτε μην κάνεις πως πέφτεις από τα σύννεφα.

Στόχος μου εδώ δεν είναι να θίξω τέτοιους οργανισμούς και συνθήκες αλλά να σου δώσω κάποια tip μετά από δική μου έρευνα για να σου κάνω τη ζωή ευκολότερη σε αυτή τη διαδικασία.

Η λίστα μου είναι η παρακάτω:

 • ΜΕΡΙΜΝΑ
 • ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
 • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΟΥ
 • ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ – ΣΠΙΤΙ ΜΕΛΙΣΣΩΝ
 • Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
 • ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
 • ΧΩΡΙΑ SOS
 • KATAΣΤΗΜΑ ΣΚΟΡΟΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ
 • ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ – ΔΙΟΤΙΜΑ
 • ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ
 • FASHION FOR A REASON
 • SWAPLANET
 • FABRIC REPUBLIC

Προσωπικά έκανα δύο βόλτες! Μια με τα δικά μου ρούχα και μια με του Κοσμά.

Μετά από συστάσεις φίλων και εθελοντών, απευθύνθηκα στη ΜΕΡΙΜΝΑ όπου με δέχτηκαν και τα δέχτηκαν με μεγάλη χαρά και θέρμη. (Αγαπημένη νέα φίλη η κυρία Χριστίνα Ποτήρη). Φυσικά να ξέρετε πως η δική μου χαρά ήταν διπλάσια. Το αίσθημα της συνεισφοράς είναι μαγικό και παραμυθένιο. Ευτυχώς σήμερα με τη χρήση των social media οι πληροφορίες έρχονται σε εμάς πιο εύκολα. Με τη δική σας βοήθεια σε δική μου ανάρτηση, έμαθα για τα μέρη που σας έχω παραθέσει παραπάνω και σας ευχαριστώ από καρδιάς για αυτό!

Οι «Φίλοι της Μέριμνας» μάλιστα, οργανώνουν το δικό τους Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar, 11-12-13 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο όπου μας καλούν να συμβάλλουμε όλοι μαζί ώστε τα παιδιά της Υπηρεσίας Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, της «Μέριμνας», που ζουν με μια απειλητική για τη ζωή τους ασθένεια, να έχουν τη φροντίδα που τους αξίζει και να παραμείνουν ασφαλή στο ζεστό περιβάλλον της οικογένειάς τους.

Όσοι βρεθούμε θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια μοναδική, γιορτινή ατμόσφαιρα και να περιηγηθούμε σε ένα πολύχρωμο «παζάρι» γεμάτο πρωτότυπα και χρηστικά δώρα, παιχνίδια, πολλές γλυκές λιχουδιές, γούρια, χριστουγεννιάτικα στολίδια, βιβλία για μικρούς και μεγάλους, καθώς και μια εκλεκτή συλλογή από εξαιρετικά ρούχα, παπούτσια, τσάντες και κοσμήματα – όλα σε πολύ προσιτές τιμές.

Εγώ πάντως στις 11 Νοεμβρίου θα είμαι εκεί για να απολαύσω από κοντά την προσφορά που μπορούμε όλοι να κάνουμε σε άτομα που την έχουν ανάγκη!