Η νεοσύστατη και πολλά υποσχόμενη Vogue Arabia κατέφθασε για πρώτη φορά στις οθόνες μας μόλις το περσινό φθινόπωρο, με πιο αξιόλογη και κατάλληλη για τη θέση της Editor-in-Chief την πριγκίπισσα Deena Aljuhani Abdulaziz. “Η μουσουλμανική κοινότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη. Ο αραβικός πληθυσμός υπολογίζεται γύρω στα 350 εκατομμύρια και μέχρι στιγμής δεν του δόθηκε η ευκαιρία να εδραιωθεί στον κόσμο της μόδας δημοσιεύοντας τη δική της Vogue, βασισμένη στις ανάγκες της σύγχρονης γυναίκας της Μέσης Ανατολής”, αναφέρει η Deena σε συνέντευξή της στους Financial Times και συμπληρώνει “Ήρθε η ώρα λοιπόν για ένα τέτοιο εγχείρημα’’.

Deena Aljuhani Abdulaziz: Μια πριγκιπισσα στον θρονο της Vogue Arabia

Η πριγκίπισσα Deena, σύζυγος του πρίγκιπα Sultan bin Fahad bin Nasser bin Abdulaziz και μητέρα τριών παιδιών, είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας ρούχων D’NA με δυο καταστήματα σε Ριάντ και Ντόχα. Είναι επίσης τακτικός επισκέπτης των εβδομάδων μόδας παγκοσμίως, μη χάνοντας τη ευκαιρία να τραβάει όλα τα βλέμματα επάνω της και ιδιαίτερα αυτά των φωτογράφων που απαθανατίζουν κάθε της εμφάνιση. Η πολυάσχολη πριγκίπισσα Deena, έχει κερδίσει την καρδιά του κόσμου της μόδας χάρη στο εκλεπτυσμένο της στυλ, αφού συνδυάζει τις σύγχρονες τάσεις σε διαχρονικά κομψά σύνολα με εμφανείς τις επιρροές της Μέσης Ανατολής. Στο σόου της Chanel Resort το 2015 για παράδειγμα, η Deena φόρεσε μια υπέρκομψη λευκή μεταξωτή τουνίκ με μια μακριά φούστα Chanel με χάντρες και ένα λευκό hijab, εξυμνώντας και ταυτόχρονα θαυμάζοντας την ικανότητα του Karl Lagerfeld να αναμιγνύει επιρροές της Μέσης Ανατολής, ώστε να αντιπροσωπεύουν απόλυτα τη μουσουλμανική κουλτούρα. Συνηθίζει να τονίζει διακριτικά τη σιλουέτα της παραμένοντας κομψή και σικ σε κάθε της εμφάνιση.

Deena Aljuhani Abdulaziz: Μια πριγκιπισσα στον θρονο της Vogue Arabia

Η διακριτική πριγκίπισσα σε κάθε της συνέντευξη δε χάνει την ευκαιρία να εξυμνεί τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας, επισημαίνοντας πως “κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών οι γυναίκες στη Μέση Ανατολή τείνουν να ασχολούνται όλο και περισσότερο με τη μόδα και είναι γνώστες των τάσεων με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα luxury brands να επιδιώκουν να τις ικανοποιήσουν δημιουργώντας συλλογές που προορίζονται ειδικά για την αγορά της Μέσης Ανατολής“.

Η Vogue Arabia φαίνεται να έχει τη τέλεια πρέσβειρα. Μια γυναίκα που αποτελεί το τέλειο παράδειγμα τόσο των διαφορών όσο και των ομοιοτήτων Ανατολής και Δύσης και τον ιδανικό διαμεσολαβητή δυο τόσο διαφορετικών κόσμων.

Η Vogue Arabia εκδόθηκε σε ψηφιακή μορφή το 2016, ενώ το πρώτο έντυπο περιοδικό πρόκειται να κυκλοφορήσει στη Μ. Ανατολή αλλά και τη Β.Αφρική (MENA) στις αρχές του 2017.