Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τρέιλερ της νέας ταινίας με τον Mark Ruffalo. Το Dark Waters θα συζητηθεί αρκετά ή θα αγνοηθεί τελείως αν κρίνουμε από την υπόθεση με την οποία καταπιάνεται.

Αρχικά ας ξεφύγουμε από οποιαδήποτε σύγκριση με το θρίλερ Dark Water του 2005. Παραλίγο συνωνυμία και κανένας απολύτως συσχετισμός. Η νέα αυτή ταινία βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία κι ένα άρθρο των New York Times. Ο Mark Ruffalo υποδύεται έναν δικηγόρο που ανακαλύπτει ότι επί 40 χρόνια μια εταιρεία που εκπροσωπεί δηλητηριάζει τους κατοίκους μιας μικρής πόλης. Στην προσπάθεια του να το αποδείξει θα βρεθεί φυσικά εναντίον πολλών συμφερόντων.

Η ταινία φαίνεται να έχει έναν περιβαλλοντικό χαρακτήρα, πράγμα που την κάνει και επίκαιρη. Δεν είναι άγνωστο πλέον ότι πολλές εταιρείες προσπαθούν να βγάλουν το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει και στη φύση αλλά και τους ανθρώπους. Από την μια η ιστορία φαίνεται άκρως αναμενόμενη, τη στιγμή μάλιστα που μπλέκονται και άνθρωποι ισχύος. Για τον σκηνοθέτη Τοdd Haynes όμως είναι μια ιστορία που πρέπει να ακουστεί. Κι είναι αυτός στον οποίο βασιζόμαστε για να μην δούμε τελικά άλλη μια αναμενόμενη ταινία. Είναι ο μάστερ των plot twists και αν θέλει να συνεχίσει να είναι, θα μας το αποδείξει με το Dark Waters.

Όσο για τον Mark Ruffalo, μεγάλα λόγια δεν θα πούμε, αλλά φλερτάρει αρκετά με μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Αυτό βέβαια θα μπορέσουμε να το σιγουρέψουμε όταν κυκλοφορήσει η ταινία. Και μας κερδίσει εκείνο το plot twist που λέγαμε. Στην ταινία επίσης θα δούμε και Anne Hathaway και Tim Robbins σε ρόλους – κλειδιά.

Ελπίζουμε ότι το Dark Waters, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, μαζί με τον Mark Ruffalo θα καταφέρουν να δώσουν λύση σε μια σειρά ανεξήγητων θανάτων αυτής της μικρής πόλης. Κι αν όχι αυτό, ας ξεκινήσουν μια συζήτηση για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που βάζουν το κέρδος τους πάνω από κάθε ανθρώπινη ζωή. Δίνοντας πάντα μια μεγαλύτερη βαρύτητα στο δεύτερο θέμα.

Featured Image: geek.com