Οι Carte Postale Μας Μεταφέρουν Με Τις Μουσικές Τους Σε Άλλες Εποχές

Οι Carte Postale μας μεταφέρουν με τις μουσικές τους σε άλλες εποχές

Οι Carte Postale ξεκίνησα σαν ένα self project του Αντώνη Σπαθή. Για καλή μας τύχη εξελίχθηκαν σε μία πολύ αγαπητή μπάντα. Με τους ήχους τους δίνουν στην καθημερινότητά μας το ρομαντισμό που της λείπει, ενώ ντύνουν τις μέρες μας με τους πιο κινηματογραφικούς ήχους. Το 2014 το κοινό του Jumping Fish ψήφισε το “Rio”. Έτσι οι Carte Postale κέρδισαν το διαγωνισμό, και την αγάπη του κόσμου, αφού έγιναν γνωστότεροι σε ένα ευρύτερο κοινό.

Εμείς συνομιλήσαμε με τον Αντώνη Σπαθή, ο οποίος μας μίλησε για το όνομα τις μπάντας, για τα μέλη της μπάντας, για τη μουσική, αλλά και για τα άμεσα σχέδιά τους.

Αντώνη, οι Carte Postale ξεκίνησαν σαν ένα self project σου. Ποιος ήταν ο λόγος της δημιουργίας της μπάντας και ποιο το κίνητρο για να συνεχίσετε;

Οι Carte Postal στην πορεία των χρόνων μεταλλάχθηκαν ουκ ολίγες φορές με προσθήκη πολύ καλών μουσικών και φίλων που μοιράστηκαν την αγάπη μου για τους Carte Postale. Ο καθένας από αυτούς νιώθω πως άφησε το στίγμα του στη μουσική μας και μοιραστήκαμε πολλές όμορφες εμπειρίες,τους είμαι ευγνώμων.

Και γιατί Carte Postale; Υπάρχει κάποια ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας;

Η μουσική μας μοιάζει σαν ένα νοσταλγικό ταξίδι μιας άλλης εποχής, οπότε το όνομα της μπάντας είναι απόλυτα περιγραφικό για το στυλ που έχουμε, και πάνω στην μουσική στην οποία παίζουμε.

Το 2014 ήσασταν οι νικητές στο διαγωνισμό του Jumping Fish για το “Rio”, νίκη η οποία κρίθηκε από την ψηφοφορία του κοινού. Σίγουρα η χαρά είναι μεγάλη, ωστόσο γεννιέται παράλληλα και μία ευθύνη απέναντι στο κοινό.

Το Jumping Fish και το ραδιόφωνο του Pepper 96,6, και συγκεκριμένα ο Κ. Μουχταρίδης, ήταν τα μέσα για να μας ακούσει ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού και τους ευχαριστούμε. Μετά όμως από απουσία δύο χρόνων έχουν αλλάξει πολλά ως προς τα μέλη όσο και προς τη γλώσσα, αφού πλέον χρησιμοποιούμε την Ελληνική γλώσσα.

Η μουσική σας είναι ιδιαίτερα νοσταλγική και έχει έντονα κινηματογραφικά στοιχεία. Από πού αντλείτε την έμπνευση τόσο για τη σύνθεση της μουσικής, όσο και για τους στίχους;

Η έμπνευση προέρχεται από προσωπικές μας εμπειρίες και μουσικά είδη που μας έχουν επηρεάσει από την παιδική μας ηλικία έως και σήμερα. Ο ήχος που μας περιγράφει είναι retro pop.

Το κοινό έχει αγκαλιάσει την αγγλόφωνη σκηνή, στην οποία και εσείς ανήκετε, τα τελευταία χρόνια. Γιατί επιλέγετε τον αγγλικό στίχο; Θα θέλατε κάποια στιγμή να δοκιμάσετε και τον ελληνικό;

Η αλήθεια είναι πως δεν νιώθαμε πως ακριβώς ότι ανήκαμε σε κάποια συγκεκριμένη σκηνή, απλά λόγω επιρροών είχαμε επιλέξει να χρησιμοποιούμε την αγγλική γλώσσα. Πλέον όμως έχουμε αποφασίσει να τραγουδάμε στα ελληνικά.

Πόσο δύσκολο είναι για μια ανεξάρτητη μπάντα να επιβιώσει στην Ελλάδα σε μία εποχή κρίσης; Χρειάζεται να γίνουν θυσίες και, τελικά, αξίζει αυτή η συνεχής προσπάθεια;

Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει μια εναλλακτική μπάντα να βιοποριστεί στην Ελλάδα, ακόμα και πριν την κρίση. Ο βασικός λόγος νομίζω για όλα αυτά τα συγκροτήματα είναι η αγάπη για μουσική και το ταξίδι, παρά για τα χρήματα.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Μέχρι πού σκοπεύουν να φτάσουν οι Carte Postale;

Οι Carte Postale θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι όσο θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε όλο αυτό τα ταξίδι που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια.

Να περιμένουμε κάτι καινούριο από εσάς στο άμεσο μέλλον; Κάποιο νέο δίσκο ή live εμφανίσεις;

Οι Carte Postale μετά από απουσία δύο χρόνων από συναυλίες και ηχογραφήσεις, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε παρουσιάσει το πρώτο μας ep στα Ελληνικά, και θα ξεκινήσουμε και κάποιες επιλεγμένες συναυλίες σε Αθήνα, Πάτρα και ίσως Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουμε την ελληνόφωνη πλευρά μας και τους νέους μας μουσικούς.

φωτογραφίες: Antonis Spathis
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.