Τρομακτικό και θρίλερ όχι με την έννοια του splatter, αλλά με το πού μπορεί να φτάσει μια εφηβική διαμάχη. Η νέα σειρά Dare Me προσπαθεί να χαρτογραφήσει όλη αυτή τη νέα περιοχή του εν δυνάμει κινδύνου βασιζόμενη στο ομώνυμο βιβλίο της Megan Abbott.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2004 κι εκεί βλέπαμε την πορεία μιας φιλίας που σταδιακά διαταράσσεται όταν κάποιος τρίτος παρεμβαίνει. Πιο συγκεκριμένα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη σειρά, οι δύο φίλες που μας απασχολούν είναι η Beth και η Addy. Οι δυο τους ανήκουν στην ομάδα cheerleading του σχολείου, με την Beth πάντοτε να καθοδηγεί και να φέρνει τα πράγματα όπως θέλει. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά hints για το bullying που ασκεί στους υπολοίπους. Η Addy είναι έτσι η πάντοτε πιστή της ακόλουθος. Μέχρι φυσικά να έρθει μια νέα coach για την ομάδα, η Colette French, οπότε και οι ισορροπίες ανατρέπονται.

https://www.instagram.com/p/B4nVRsAFgcV/

Στο βιβλίο μπορεί να βλέπουμε την ιστορία από την οπτική γωνία της Addy, στη σειρά όμως δεν συμβαίνει το ίδιο. Έτσι, μπορούμε να δούμε τι λένε όλοι οι άλλοι για την “λοξοδρόμηση” της Addy για χάρη της νέας Colette. Aυτό όμως που δημιουργεί το μεγαλύτερο φόβο δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο γεγονός, αλλά μια γενικότερη αίσθηση πιθανού κινδύνου. Αισθάνεσαι ότι οποιαδήποτε στιγμή κάποιος χαρακτήρας μπορεί να ξεφύγει και να προκαλέσει γύρω του το χάος.

Στην υπόθεση αναμειγνύεται και ένας φόνος που ήδη αναφέρεται από το τρέιλερ ακόμα. Οπότε ξεκάθαρα μπορούμε πλέον να καταλάβουμε ότι το συγκεκριμένο λύκειο είναι λίγο πιο σκοτεινό από τα άλλα. Ο κεντρικός χαρακτήρας παρόλα αυτά παραμένει η Beth. H κάπως κακιά του σχολείου, η ασταθής και η επικίνδυνη. Ιδιαίτερα επικίνδυνη μάλιστα όταν κάποιος δεν την ακολουθεί όπως θα έπρεπε, π.χ. η Addy.

Η Addy όμως θα είναι κι αυτή που θα αρχίσει να ψάχνει την αλήθεια πίσω από όλα όσα συμβαίνουν. Τότε θα καταλάβει κιόλας ότι καμιά φορά η υπερβολική φιλοδοξία και το μίσος οδηγεί τους ανθρώπους σε περίεργες καταστάσεις. Και σταματάμε εδώ χωρίς να πούμε περισσότερα για την πλοκή. Όπως πολύ καλά κατάλαβες η σειρά φέρνει κάτι από Bring It On, Gone Girl, Euphoria κι ό,τι άλλο dark εφηβικό ξέρεις. Εμείς δείχνουμε ήδη από τώρα την πίστη μας στην Beth για να μην μας βρουν τα χειρότερα αργότερα.