Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι τα ‘‘κακά παιδιά’’ αρέσουν, έχουν απήχηση, έχουν αυτό το κάτι που λέει η Καιτούλα. Τους βλέπουμε παντού, στο σχολείο, στην σχολή, στο δρόμο, στην δουλεία και με κάποιο μαγικό τρόπο μας εκλύουν. Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα ‘‘θύματα’’ των ‘‘κακών παιδιών’’. Δηλαδή αυτοί που ζουν τη ζωή με περιπέτεια, είναι νάρκισσοι και ασχολούνται με τα ψέματα και την εκμετάλλευση των υπολοίπων, είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις γυναίκες.

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα μας;

Κάπως έτσι λειτουργούν και οι serial killers, έχοντας υπόψη τους αυτά που αναφέρθηκαν πριν λίγο βρίσκουν και αποπλανούν τα θύματα τους. Όμως δεν θα σταθώ σε αυτό αλλά στο ότι υπάρχουν κάποιοι serial killers που έχουν μια άλφα γοητεία μια περίεργη ομορφιά που μαγνητίζει και απλά το θύμα γίνεται υποχείριο χωρίς δεύτερη σκέψη. Σκεφτείτε τις ταινίες και τις σειρές που έχουν να κάνουν με την συγκεκριμένη θεματολογία, οι περισσότεροι έχουν μια παράξενη, που λες κάτι δεν πάει καλά εδώ ομορφιά, για παράδειγμα Dexter: ο Micheal Heal, Hannibal: Mads Mikkelsen, Psycho: Anthony Perkins, είναι αντιπροσωπευτικά δείγματα των ‘‘τεράτων’’ με τα αγγελικά πρόσωπα.

Οπότε σας δίνω τους πέντε πιο όμορφους serial killers.

Ted Bundy: Αμερικάνος serial killer, βιαστής, απαγωγέας και νεκρόφιλος. Ήταν υπεύθυνος για πολλούς φόνους νεαρών γυναικών, πλησίαζε τα θύματα του  σε δημόσιους χώρους προσποιούμενος κάποιο τραυματισμό. Αποκεφάλισε σχεδόν 12 από τα θύματα του κρατώντας τα κεφάλια τους ως ενθύμιο. Συνελήφθηκε το 1975 τυχαία όταν αστυνομικός βρήκε περίεργα αντικείμενα στο αυτοκίνητο του.

ted bundy

Jeffrey Dahmer: Αμερικάνος δολοφόνος, έχει κατηγορηθεί για πολλαπλές δολοφονίες, βιασμό και διαμελισμό (νεκροφιλία, κανιβαλισμό). Τα θύματα του ήταν άντρες, είχε διαγνωστεί με περιθωριακή διαταραχή της προσωπικότητας (borderline personality disorder). To 1994 δολοφονήθηκε στην κλινική όπου νοσηλευόταν.

jeffreydahmer

Charles Manson: Αμερικάνος εγκληματίας και μουσικός, σκότωσε περίπου επτά ανθρώπους (τουλάχιστον τόσους δήλωσε) και του υπεβλήθη θανατική ποινή.

charlesmanson

Richard Chase: Άλλος ένας αμερικάνος serial killer, διαγνωσμένος με σχιζοφρένεια που σκότωσε έξη ανθρώπους στην διάρκεια ενός μήνα. Τον φώναζαν ‘‘Βρικόλακα του Σακραμέντο’’ διότι έπινε το αίμα των θυμάτων του και τους έτρωγε κιόλας. Το 1980 πέθανε στο κελί του.

richardchase

Calros Eduardo Robledo Puch: Γεννήθηκε στην Αργεντινή και είναι ο πέμπτος serial killer. Έντεκα φόνοι, δεκαεφτά ληστείες, ένας βιασμός, δύο απαγωγές και δύο κλοπές. Σκότωνε τα θύματα του με ποικίλους τρόπους. Τα τελευταία λόγια του ήταν “This was a Roman circus. Someday I’m going to get out and kill you all.” Δηλαδή (Αυτό είναι ένα Ρωμαϊκό τσίρκο. Κάποια μέρα θα βγω και θα σας σκοτώσω όλους). Συνελήφθη το 1972.

carloseduardo

Το bonus track για αυτό το άρθρο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από αυτό, καλή ακρόαση.