H Γαλάτεια είναι η δημιουργός του Cuoro και η ιστορία και η σχέση της με τα κοσμήματα ξεκινά από πολύ μικρή ηλικία, όταν ακόμα πήγαινε στο Δημοτικό, όταν τα επέλεγε για δώρο αντί για κάποιο παιχνίδι!

“Από τότε μέχρι και το ξεκίνημα του Cuoro το κόσμημα υπήρχε πάντα στη ζωή μου δημιουργώντας κοσμήματα με ημιπολύτιμες πέτρες για εμένα και τους αγαπημένους μου! Κάποια στιγμή κατάλαβα ότι αυτό το πάθος ήταν αρκετό ώστε να πραγματοποιήσω την δημιουργία του Cuorο πριν δύο χρόνια, μετά από αρκετά χρόνια σε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.” μάς λέει η ίδια.

Κι αν πριν από όλα αναρωτιέσαι τι σημαίνει Cuoro, ρωτήσαμε ήδη τη Γαλάτεια και μας απάντησε ότι πρόκειται για τη σύντμηση του ιταλικού ‘Cuore (di) Oro’ που σημαίνει ‘καρδιά από χρυσό’. Και προσθέτει “Ήθελα να συστηθώ στον κόσμο με ένα εύηχο όνομα που να ενσωματώνει έννοιες που με εκφράζουν κι έχουν πολυεπίπεδη ερμηνεία. Η καρδιά συμβολίζει την αγάπη που είναι κινητήριος δύναμη των πάντων…και η καρδιά του Cuoro είναι χρυσή όσον αφορά στην πρόθεση που υπάρχει πίσω από τη δημιουργία του κάθε κοσμήματος.

Tι είναι αυτό που σε γοητεύει στους ημιπολύτιμους λίθους;

Αυτό που καθιστά τους ημιπολύτιμους λίθους γοητευτικούς είναι η ανεξάντλητη ποικιλία τους όσον αφορά στα είδη τους, το σχήμα τους, την κοπή, τα χρώματά τους. Είναι ένας χρωματιστός όμορφος κόσμος γεμάτος θετική ενέργεια που μας προσφέρεται απλόχερα από τη φύση. Όταν όλος αυτός ο πλούτος συνδυάζεται με τη δημιουργία και την έμπνευση και καταλήγει να κοσμήσει μια γυναίκα, η χαρά είναι απερίγραπτη!

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cuoro (@cuoro.gr)

Τι θα βρει κανείς στο Cuoro; Υπάρχει κάποιο υλικό ή σχέδιο που να του έχεις ιδιαίτερη αδυναμία;

Στο Cuoro θα βρει κάποιος κοσμήματα από το εργαστήριό μας φτιαγμένα στο χέρι με πάνω από 40 ημιπολύτιμους λίθους, καθώς και κατασκευές από ασήμι όπως δαχτυλίδια σκουλαρίκια με πέτρες. Επίσης υπάρχουν και καθημερινές συλλογές από ατσάλι και νήματα σε μακραμέ πλέξεις. Επιπλέον θα βρείτε κοσμηματα που προορίζονται για άντρες και παιδιά. Από όλα τα κοσμήματα αυτά που ξεχωρίζω λίγο παραπάνω, είναι τα κολιέ από μαργαριτάρια γιατί προσδίδουν μια κλασική κομψότητα και γενικά τα ροζάρια. Αυτά προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας στο στυλ μιας γυναίκας ακόμα κι αν είναι το μοναδικό κόσμημα που θα επιλέξει να βάλει.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες για να επιλέξουμε κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους;

Ναι… Όταν θέλουμε να διαλέξουμε κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους πρέπει να τους παρατηρήσουμε και να αφήσουμε το ένστικτό μας να μας οδηγήσει σε αυτούς. Τα φυσικά υλικά έχουν ξεχωριστές ιδιότητες και ο κάθε λίθος που θα φορέσουμε μας δίνει τη δική του μοναδική ενέργεια! Επιπλέον πολλές φορές χρειάζεται να διαλέξουμε έναν λίθο συνειδητά από πρόθεση ή απλά με βάση τα χρώματά του.

Υπάρχουν κάποια tips να μας δώσεις για να φροντίζουμε τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους;

Τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους είναι ευαίσθητα στην επαφή με χημικές ουσίες (π.χ. άρωμα και καλλυντικές ουσίες) όπως επίσης το χλώριο της πισίνας και το αλάτι της θάλασσας είναι συστατικά που βλάπτουν τις πέτρες. Επίσης η παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακό φως και υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν τα μαργαριτάρια και άλλες πέτρες. Τέλος, και η αποθήκευση των κοσμημάτων αυτών μέσα σε υφασμάτινες θήκες, ώστε να αποφευχθούν πιθανά χτυπήματα.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cuoro (@cuoro.gr)

Υπάρχει κάτι που χρειάζεται να γνωρίζουμε για το brand και δεν είχες μέχρι τώρα την ευκαιρία να το μοιραστείς;

Κάθε κόσμημα Cuoro έχει προσωπικά την επιμέλειά μου από την αναζήτηση των πρώτων υλών, τον σχεδιασμό και την επίβλεψη της παραγωγής του μέχρι και τη διαδικασία αποστολής του στον παραλήπτη. Ο λόγος που είμαι παρούσα σε όλα τα στάδια είναι ότι θέλω να εγγυηθώ προσωπικά για το τι θα παραλάβει η κάθε γυναίκα στα χέρια της. Σε πολλές περιπτώσεις επικοινωνώ προσωπικά με την πελάτισσα μου για να τη βοηθήσω με την επιλογή του κατάλληλου κοσμήματος για αυτήν, ακόμα και σε ειδικές παραγγελίες (custom κοσμήματα και διαστάσεις). Επίσης το όραμά μου είναι όλο και περισσότερες γυναίκες να ανακαλύψουν και να εντάξουν στην καθημερινότητά τους τα κοσμήματα με ημιπολύτιμους και φυσικούς λίθους και να νιώσουν αυτοπεποίθηση φορώντας τα. Είμαι στη διάθεση κάθε γυναίκας που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει τα κοσμήματα που της ταιριάζουν.

Μελλοντικά η Γαλάτεια θα ήθελε να επεκτείνει τις συνεργασίες της σε επιλεγμένα καταστήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού και περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε το αγαπημένο brand να αναπτύσσεται και να ανοίγει τα φτερά του ακόμα πιο πολύ.

Περισσότερα: www.cuoro.grΠόντου 83, 55133 Καλαμαριά, Θεσσαλονίκη / facebook.com/cuorogr / instagram.com/cuoro.gr