Η νέα δραματική σειρά του NBC είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο του Bruce Feiler που κυκλοφόρησε το 2010. Εκεί ο ίδιος αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα που ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο. Μπορεί το βιβλίο να μεταφέρεται τελικά φέτος στην μικρή οθόνη, υπάρχουν όμως κάποιες αλλαγές από το βιβλίο στη σειρά. Στο βιβλίο ο Feiler στα 43 του μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να αφήσει πίσω την οικογένεια με τις δύο κόρες του. Έτσι, αποφασίζει να επικοινωνήσει με 6 διαφορετικούς άντρες από διάφορα στάδια της ζωής του ώστε να τους κρατήσει κοντά και να φροντίσουν εκείνοι για την οικογένειά του αργότερα. Αυτή η μικρή ομάδα από τους μπαμπάδες-ήρωες ονομάζεται Council of Dads.

https://twitter.com/CouncilofDads/status/1227003829834547200

Μόνο που στη σειρά τελικά, τα πράγματα αλλάζουν λίγο. Προφανώς για να μην μας φτάνουν τα χαρτομάντιλα που διαθέτει το κοντινότερο σουπερμάρκετ. Πάλι βέβαια, και στη σειρά, τα βλέπουμε όλα να περιστρέφονται γύρω από τη ζωή του πατέρα. Μόνο που αυτή τη φορά ο ίδιος έχει 5 παιδιά και η απώλεια του γίνεται αισθητή από πολύ νωρίς. Από το τρέιλερ ακόμα βλέπουμε πως οι υπόλοιποι προσπαθούν να αναλάβουν τον ρόλο τους. Άλλοι αντιμετωπίζοντας μεγαλύτερη δυσκολία και άλλοι λίγο πιο φυσικά. Για κανέναν όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για να αποφευχθούν οποιεσδήποτε συγκρίσεις με το This Is Us, το Council of Dads δεν θα έχει καθόλου flashbacks. Το επίκεντρο του είναι το τώρα και το πως αντιμετωπίζουμε το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου μέσα σε μια οικογένεια. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Τη στιγμή μάλιστα που έχουν μαζευτεί πολλές σειρές οι οποίες θέλουν να μας υπενθυμίζουν διαρκώς τα λάθη και την αμέλεια που μπορεί να δείχνουν κάποιοι μπαμπάδες, αυτή η σειρά μοιάζει με την εξιλέωση τους. Είναι η σειρά για όλους τους μπαμπάδες εκεί έξω που απλά προσπαθούν. Και τελικά ίσως να μην είναι τόσο απλό.

Το καστ περιλαμβάνει γνωστά για το NBC ονόματα όπως o Tom Everett Scott, η Sarah Wayne και ο Clive Standen. Εμείς έχουμε κάτσει αναπαυτικά στον καναπέ με τα απαραίτητα δίπλα μας -aka χαρτομάντηλα- και περιμένουμε.

Featured Image: tvguide.com