Πολλοί άνθρωποι λένε πως δεν πιστεύουν στην αστρολογία και δεν ταυτίζονται σε τίποτα με το ζώδιό τους. Όχι γιατί είναι ψευδοεπιστήμη και θεωρούν πως δεν έχει καμία βάση. Κυρίως γιατί οι αστρολογικές προβλέψεις που διαβάζουν είναι πολύ γενικές και ασαφείς. Ίσως και επειδή είναι πολύ δύσκολο να πιστεύουν πως μόνο 12 ζώδια μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια επτά δισεκατομμύρια άτομα.

Ποια είναι λοιπόν η πηγή όλου αυτού του κυνισμού; Νιώθουν πως ο ζωδιακός κύκλος τους θυματοποιεί. Αν και εσύ νιώθεις πως δεν μπορείς να ταυτιστείς καθόλου με το ζώδιό σου, διάβασε ποιοι είναι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

“Το ωροσκόπιό μου είναι πάντα λάθος”, είπε κάθε Κριός, Αιγόκερως, Παρθένος και Σκορπιός εκεί έξω.

Ναι, σωστά. Σύμφωνα με κάποιους αστρολόγους, αυτά τα πέντε ζώδια είναι πολύ προσγειωμένα, σκεπτικιστικά και σίγουρα για τον εαυτό τους, για να πιστεύουν στην αστρολογία. Έτσι, αν ανήκεις σε ένα από αυτά (ή έχεις ένα από αυτά στον αστρολογικό σου χάρτη), είναι πιθανό να αμφισβητείς κατά πολύ τα ζώδια και την αστρολογία. Ίσως και να μην κοιτάζεις καν το ωροσκόπιό σου καθημερινά ή όταν το κάνεις, να σου φαίνεται απλά αστείο.

via GIPHY

Είσαι γεννημένη πολύ κοντά στην αλλαγή ζωδίου

Προφανώς, αν γεννήθηκες στις πολύ πρώτες ή τις πολύ τελευταίες μέρες του ζωδίου σου, τότε έχεις δυνατές επιρροές και από το ζώδιο με το οποίο είσαι κοντά, αλλά δεν ανήκεις σε αυτό. Για παράδειγμα, αν γεννήθηκες στις 21 Ιουλίου, τεχνικά είσαι Καρκίνος, αλλά εφόσον στις 23 ξεκινάει ο Λέων, είναι πιθανό να έχεις στοιχεία και από τα δύο ζώδια. Δοκίμασε να διαβάσεις και τα δύο σε προβλέψεις την επόμενη φορά, ίσως λειτουργήσει καλύτερα για σένα.

Δε διαβάζεις τον αστρολογικό σου χάρτη

Ξέχνα το ωροσκόπιο: Αν θέλεις μια σωστή εικόνα του ποια είσαι, τότε χρειάζεσαι έναν αστρολογικό χάρτη, πλήρη. Πρόκειται για μια εικόνα του τι ακριβώς συνέβαινε στο σύμπαν τη στιγμή της γέννησής σου. Αυτό σημαίνει πως εκτός από το ζώδιο σου, είναι απαραίτητο να ξέρεις και τη Σελήνη και τον Ωροσκόπο σου.

Γιατί είναι τόσο σημαντικό αυτό; 

Το ζώδιο σου, δηλαδή η θέση του Ήλιου στο ωροσκόπιό σου, μιλάει μόνο για τα στοιχεία προσωπικότητάς σου που κυριαρχούν. Η Σελήνη και ο Ωροσκόπος, μπαίνουν λίγο πιο βαθιά στο ποια είσαι συναισθηματικά και ενεργειακά. Επιπλέον δείχνουν τα δυνατά σημεία, τις αδυναμίες σου, τις ευκαιρίες που έχεις για ανάπτυξη αλλά και τις καλύτερες στιγμές για να κάνεις σημαντικές κινήσεις ζωής.

Δες ακόμα: Δε θέλω να σε πανικοβάλλω, αλλά τόσα χρόνια διαβάζεις το ζώδιό σου λάθος

featured image: Stylist