Ο Κωνσταντίνος Παπαδούκας της C/P Jewellery σπούδασε γλυπτική στο Loughborough University School of Art & Design της Αγγλίας και στο Wimbledon College of Art όπου και εργάστηκε ως βοηθός στο τμήμα έρευνας. Υπήρξε βοηθός καθηγητών και δευτεροετών μαθητών στο Loughborough University School of Art & Design, ενώ μέχρι σήμερα συνεχίζει στο Κολέγιο Βακαλό ως διαπιστευμένος καθηγητής του Derby University όπου διδάσκει Γλυπτική. Έργα του βρίσκονται στην Ιδιωτική συλλογή της Φ. Κυριακοπούλου, του A. Penrose στην Αγγλία, καθώς επίσης και σε δημόσιους χώρους, Lincoln School of Technology και Loughborough University School of Art.

Ο Κωνσταντίνος Παπαδούκας της C/P Jewellery ασχολείται με τον σχεδιασμό και την κατασκευή μικρογλυπτών – κοσμημάτων, φορητά γλυπτά όπως τα ονομάζει. Τα κοσμήματα ποικίλουν σε σχεδιασμό και υλικά, έχουν σαν κοινό παρονομαστή τα φυσικά υλικά και τον λιτό σχεδιασμό.

Η τελευταία σειρά CONVEX είναι εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική δομή, τις γεωμετρικές φόρμες καθώς και από κινήματα όπως το Bauhaus και το De Stijl. Η CONVEX είναι ο «τόπος» όπου εκκεντρικά πολύγωνα και ακανόνιστα τρίγωνα συναντώνται με παραλληλίες και γραμμές για να συνθέσουν μία σειρά από δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και μενταγιόν δημιουργώντας ένα πολυδιάστατο σύμπλεγμα μοναδικών μικρογλυπτών. Είναι οι χαράξεις και το παιχνίδι με τα κενά και τα πλήρη που ενεργοποιούν τις αισθήσεις της αφής και της όρασης καθώς και η εναλλαγή ανάμεσα στα μεγέθη και στα σχήματα που χαρακτηρίζουν την ιδιαιτερότητα των κοσμημάτων CONVEX τονίζοντας και την ιδιαιτερότητα του παραλήπτη τους.

Το ασήμι είναι το υλικό των CONVEX είτε στην καθαρή του μορφή είτε επιχρυσωμένο και μετατρέπεται σε κόσμημα μέσα από τις ψηφιακές τεχνικές σχεδιασμού αλλά και παραδοσιακές τεχνοτροπίες αργυροχρυσοχοΐας, δίνοντας την ακρίβεια και την λεπτομέρεια της υψηλής αισθητικής.

Η τέχνη σε όλες της τις μορφές είναι αυτή που χαρακτηρίζει τη ζωή του Κωνσταντίνου Παπαδούκα και οι σχεδιαστικοί πειραματισμοί του στη νέα αυτή σειρά είναι μια δήλωση του καλλιτέχνη για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται ένας γλύπτης το εικαστικό κόσμημα.

Η σειρά CONVEX διατίθεται στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

convex-cp-jewellery-500x750

convex-cp-jewellery-2-500x750

19554500_10155383290013898_4759085299077986693_n

convex-cp-jewellery-8-500x750

convex-cp-jewellery-1-500x750 Δες περισσότερα: CP-Jewellery