Οι τάσεις μακιγιάζ προερχόμενες από το Instagram δεν μπορείς να πεις πως πάντοτε αποτελούν τα πιο εύκολα looks για να τις επιχειρήσεις μόνη σου.

Από την άλλη πλευρά, ποιές είμαστε εμείς που θα απορρίψουμε ένα καλό beauty trend που ταιριάζει φουλ στην φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι και είναι ό,τι πιο φρέσκο είδαμε στο feed μας. Η color-blocked σκιά που έχει κατακλύσει τα social είναι το εύκολο beauty trend που μπορείς να καταφέρεις μόνη σου πριν την καλοκαιρινή βραδινή έξοδο.

Πώς μπορείς να πετύχεις το color-blocking;

Tο κλειδί βρίσκεται στα μικρά ορθογώνια τετράγωνα -blocks- σε έντονο χρώμα κατά μήκος του βλεφάρου, που δίνουν με αυτόν τον τρόπο μια εντελώς 3D διάσταση στο eye look σου, όπως παρουσιάστηκε επιτυχημένα φέτος στην πασαρέλα του οίκου Dior και Louis Vuitton. 

Ξεκινώντας από το κέντρο του βλεφάρου, πάρε μία κρεμώδη σκιά της επιλογής σου και τράβηξε με ένα πινέλο με χοντρή και κοντή τρίχα, κατά μήκος του μια φαρδιά γραμμή. Στη συνέχεια τράβηξε δύο γραμμές προς τα έξω καθορίζοντας το πόσο μεγάλο ή ορθογώνιο το θες. Γέμισε το block σου με το χρώμα και για μία extra δόση λάμψης πρόσθεσε glitter.

Αν προτιμάς ένα πιο minimal look, αλλά θες να το τολμήσεις, πέρνα τη σκιά στη βάση των βλεφαρίδων σου σαν eyeliner, και στο τελείωμα του -εκεί που κανονικά με το eyeliner σου θα έκανες το cat eye- δημιούργησε ένα γεωμετρικό σχήμα.

Μην περιοστείς, παίξε με διαφορετικά χρώματα και σχέδια και δες το καλοκαιρινό σου make up να αναβαθμίζεται.

Δες επίσης: Γιατί να τολμήσεις την κίτρινη σκιά αυτή την άνοιξη
featured image: allurabeauty.com