Cold Brew Vs Iced Coffee. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των αγαπημένων παγωμένων μας επιλογών; Και γιατί η μια επιλογή είναι πιο ακριβή από την άλλη;

Iced Coffee

Παρασκευάζεται με κανονικό τρόπο (δηλαδή, με ζεστό νερό) και στη συνέχεια περιχύνεται πάνω από πάγο και σερβίρεται κρύος (σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να μείνει στο ψυγείο για να κρυώσει σταδιακά, διαδικασία που μπορεί να πάρει περίπου 2 ώρες).

Cold Brew

Μέτριος ως και χοντροαλεσμένος καφές, τοποθετείται σε κρύο νερό ή νερό σε θερμοκρασία δωματίου (αντί για ζεστό νερό) για 12 ώρες ή και περισσότερο. Το υγρό στη συνέχεια φιλτράρεται, δίνοντας ένα λείο αποτέλεσμα που αναμειγνύεται με νερό (συνήθως σε αναλογία 50:50, αλλά εξαρτάται από το πόσο δυνατό θέλεις τον καφέ σου) για να έχεις έναν Cold Brew.

Και ποιος είναι ο καλύτερος;

Όλα έχουν να κάνουν με την προσωπική προτίμηση. Γενικά, o Cold Brew είναι ελαφρώς λιγότερο όξινος και πικρός από τον Iced Coffee, με πιο πλούσια γεύση. Επίσης, είναι συνήθως πιο ακριβός (δεδομένου ότι η γεύση του είναι πιο πλούσια και είναι πιο χρονοβόρα η διαδικασία προετοιμασίας του). Όταν πρόκειται για την περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ο Cold Brew έχει την πρωτοπορία με διπλάσια ποσότητα από τον Iced Coffee, πράγμα βέβαια που εξαρτάται και από την εταιρία παραγωγής του καφέ.

Δες ακόμαΦτιάξε μόνη σου το cold brew τσάι που θα πίνεις όλο το καλοκαίρι
featured photo: NYT Cooking – The New York Times