Κάποια ξενόγλωσση Vogue, ένα συλλεκτικό περιοδικό μόδας, το βιβλίο που διαβάζεις αυτή την εποχή, ένα βιβλίο που απλά σου άρεσε το εξώφυλλο. Κάποιο από αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρχει στο τραπεζάκι του σαλονιού σου.

Τα βιβλία (ή περιοδικά) που έχεις στο coffee table σου είναι συνήθως εκεί αφενός για διακόσμηση, αφετέρου για να αποτελέσουν ένα θέμα συζήτησης, σε ένα χώρο όπου κάποιος διασκεδάζει τους επισκέπτες και τον εαυτό του.

Θέλεις να είναι όμορφο αισθητικά, αλλά αν το καλοσκεφτείς υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της προσωπικότητας σου και του χώρου που ζεις. Αυτό συμπεριλαμβάνει και κάθε μικρό διακοσμητικό που έχεις στο σπίτι σου.

Ναι, το βιβλίο που περιορίζεται για διακόσμηση είναι ξεκάθαρα φτιαγμένο για να εντυπωσιάσει, αν αυτό αναρωτιέσαι.

Ο Sam Gosling, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Austin, έχει μελετήσει τη σχέση μεταξύ προσωπικότητας και χώρων διαβίωσης. Σημειώνει ότι οι άνθρωποι μπορούν να βασίζονται στα βιβλία ως τρόπο προβολής των πραγμάτων που αγαπούν, που θα ήθελαν και των χόμπι τους.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lydia Rosato (@lydiarosato)

Ενώ τα βιβλία συχνά πιστεύεται ότι έχουν μόνο το σκοπό της ανάγνωσης, πολλοί αναγνώστες χρησιμοποιούσαν βιβλία για σκοπούς «μη ανάγνωσης». Ο Eustache Deschamps, ποιητής, χλεύασε την πρακτική της χρήσης βιβλίων ως αξεσουάρ μέχρι τον 14ο αιώνα.

Τα βιβλία και τα περιοδικά αυτά είναι ότι ακριβώς κι ένα έργο τέχνης. Είναι διακοσμητικό αλλά ενδόμυχα απεικονίζουν ίσως και κάποιες πτυχές του εαυτού σου που δεν γνωρίζεις ούτε εσύ ή κάτι που θα ήθελες να δείξεις ακόμα κι αν δεν είναι 100% αλήθεια.

Μάλιστα τα βιβλία αυτά είναι τόσο δημοφιλή που υπάρχει και δική τους κατηγορία σε πολλά βιβλιοπωλεία. Coffee table books.

Ο Jeffrey Todd Knight, στο “Furnished» for Action: Renaissance Books as Furniture”, διερευνά το πώς τα βιβλία συχνά χρησιμοποιούνταν στολίδι ή ως «έπιπλο για το σπίτι».

Ο Sydney Smith, ένας από τους ιδρυτές του The Edinburgh Review, είπε μάλιστα κάποτε: «κανένα έπιπλο δεν είναι τόσο γοητευτικό όσο τα βιβλία, ακόμα κι αν δεν τα ανοίγεις ποτέ, ή δεν διαβάζεις ούτε μια λέξη».

«Επίπλωσε» το χώρο σου και το τραπεζάκι σου με βιβλία

Στην πραγματικότητα, οποιοδήποτε βιβλίο μπορεί να αποτελέσει διακοσμητικό για το coffee table. Ακόμα κι αυτό που διαβάζεις αυτή την περίοδο. Αν όμως βλέπεις κι εσύ τα βιβλία αυτά περισσότερο σαν έργα τέχνης τότε μπορείς να επιλέξεις ένα από τα παρακάτω με θέματα όπως η τέχνη, η μόδα ή ακόμα και η διακόσμηση.

Art Books

Abstract Art: A Global History by Pepe Karmel

Matisse: The Books by Louise Rogers Lalaurie

Fashion Books

The Little Dictionary of Fashion by Christian Dior

Interior Design Books

The Decoration of Houses By Edith Wharton and Ogden Codman Jr.