Πώς θα πετύχει ένα κοκτέιλ πάρτι; Εμείς σου έχουμε μερικές συμβουλές, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: να περάσεις καλά.

Για αρχή, μην είσαι υπερβολικ@ και μην δυσκολεύεις το μυαλό σου με περιττές λεπτομέρειες, κάτι που νομίζω ότι κάνουν πολλοί άνθρωποι. Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο εύκολο από ότι νομίζεις. Το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις είναι να έχεις ένα έτοιμο φαγητό, μερικά πατατάκια, διάφορους ξηρούς καρπούς και ποτά. Πρόκειται για φαγητά που διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην ασχολείσαι με το τι πρέπει να διατηρηθεί στο ψυγείο ή τι πρέπει να σερβιριστεί ζεστό. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε αυτό το σημαντικό κομμάτι, ώστε να απολαύσεις τις συζητήσεις και τον χορό με τους καλεσμένους σου.

Τι άλλο να έχεις πάντα στο ψυγείο σου;

Θα ήταν καλό να προμηθευτείς διάφορα τυριά και να τα έχεις στο ψυγείο σου και δύο ή τρία είδη αλλαντικών, σε περίπτωση που κάποιος θέλει να τα συνοδεύσει μαζί με ένα κοκτέιλ.

Πώς να φτιάξεις το κοκτέιλ French 75;

60 ml τζιν

15 ml σιρόπι

30 ml χυμό λεμονιού

Αφρώδες κρασί

Φέτες ψημένου λεμονιού ή φλούδες λεμονιού

Οδηγίες

1. Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, πρόσθεσε πάγο και ανακίνησε μέχρι να γίνει αφρώδες! Σούρωσε το προσεκτικά στο αγαπημένο σου παγωμένο ποτήρι Collins ή ποτήρι για σαμπάνια.

2. Συμπλήρωσε γενναιόδωρα με αφρώδες κρασί.

3. Ρίξε λίγο λεμόνι ή τη φλούδα λεμονιού. Απόλαυσέ το!