χορευουμε

Πόσες φορές βλέποντας αυτές τις παλιές ταινίες του κινηματογράφου δεν έχεις ζηλέψει τη σκηνή που ο πρωταγωνιστής πλησιάζει την πρωταγωνίστρια, της απλώνει το χέρι και της ζητάει να χορέψουν. Αυτή σηκώνεται, (φορώντας πάντα το πιο τέλειο φόρεμα, εννοείται!) την οδηγεί στη πίστα και ο χορός ξεκινά…

Αν λοιπόν ο χορός σου αρέσει, ή μπορεί να μην έχεις ανακαλύψει ακόμα ότι σου αρέσει, αφιέρωσε μια Παρασκευή ή ένα Σάββατο βράδυ για να διαπιστώσεις ότι υπάρχουν στην Αθήνα μέρη όπου οι άντρες ζητάνε ακόμα από τις γυναίκες να χορέψουν! Μιλάω βέβαια για τα μαγαζιά που παίζουν λάτιν μουσική και που τον τελευταίο καιρό κερδίζει όλο και περισσότερο κόσμο. Δεν μπορεί να μην ευχήθηκες έστω και μια φορά να μπορούσες να κάνεις 2-3 φιγούρες ακούγοντας το Bailando του Enrique Iglesias όλη την προηγούμενη χρονιά σε κάποιο club.

Οι επιλογές είναι πολλές, από τα club που παίζουν καθαρά λάτιν μουσική, όπως το Enzzo de Cuba και το Fuego για πιο μοντέρνους ρυθμούς ή το Palenque για πιο κλασσικά ακούσματα. Παρασκευές και Σάββατα και τα τρία club έχουν από νωρίς δωρεάν μαθήματα από τους χορευτές τους, οπότε θα πάρεις μια γεύση ακόμα και αν είσαι αρχάριος, και βέβαια ομαδικές χορογραφίες που θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα προβλήματα της ημέρας (πίστεψε με, είναι η τέλεια ψυχοθεραπεία!) μέχρι τα πάρτι που διοργανώνουν πολλές σχολές χορού.

Και βέβαια αν θες κάτι πιο μυστηριώδες υπάρχουν πάντα οι βραδιές με milonga (βραδιές αργεντίνικου tango) όπως η milonga Hermosa και η milonga Libertango, ειδικά στις 4-7 Φεβρουαρίου 2016 το 2nd TangoLovers Festival θα σε προετοιμάσει για του Αγίου Βαλεντίνου. Τέλος αν είσαι λάτρης του retro μπορείς να βρεθείς σε βραδιές swing όπως τα πάρτι που διοργανώνουν κάθε Τετάρτη οι Athens Lindy Hop στο Lost and Found στο Μεταξουργείο. Μια αναζήτηση στο internet θα σε κάνει να διαπιστώσεις ότι εκεί έξω ο κόσμος τα βράδια χορεύει, πολύ!

Ό,τι και αν διαλέξεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ωραία μουσική και ένας διαφορετικός κόσμος, ένας κόσμος που τα βράδια βάζει τα καλά του και πηγαίνει να χορέψει. Δώσε λοιπόν την ευκαιρία στον εαυτό σου να ανακαλύψει αυτήν την αίσθηση. Τα φώτα χαμηλά, η μουσική ξεκινάει και κάποιος σου προσφέρει το χέρι του και σε ρωτά: «Χορεύουμε;» Άπλα σήκω και άσε τη μουσική να σε παρασύρει…

Alex J