Choco Cookies
(c) All rights reserved

Αν βρεθείς στην Oxford street στο Λονδίνο θα εκπλαγείς με τις ουρές κόσμου έξω από τα Ben Cookies για τα υπέροχα αμερικάνικα τύπου μπισκότα τους. Το ίδιο και στο Levain Bakery που φημίζεται ότι έχει τα καλύτερα cookies στη Νέα Υόρκη. Αν λοιπόν τα λαχταράς εσύ και δεν προβλέπεται ταξιδάκι άμεσα δοκίμασε αυτά τη συνταγή για σπιτικά cookies με λιωμένη σοκολάτα και φυστικοβούτυρο. Το μυστικό με τα cookies είναι να είναι μαλακά στο εσωτερικό και να μη ξεραθούν στο ψήσιμο. Σκέτη απόλαυση! Στη συγκεκριμένη συνταγή έβαλα κομματάκια έτοιμης σοκολάτας υγείας αλλά όποια κάνει κέφι μπορεί να φτιάξει και δική της σοκολάτα.

Υλικά (για 6 μεγαλα μπισκοτα)

½ κούπα αμύγδαλα

1 ½ κούπα βρώμη

¾ κούπας σιρόπι σφενδάμου

2 κτ σούπας λάδι καρύδας

1 κουτί μαύρα φασόλια (αν δε βρείς μπορείς να υποκαταστήσεις με 1 κούπα αλεύρι)

4 κτ σούπας κακάο

1 σοκολάτα υγείας, κομμένη σε μικρά κομματάκια

6 κτ γλυκού φυστικοβούτυρο

Προετοιμασία

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλέθεις μέσα στον επεξεργαστή τροφίμων (ή μούλτι) πρώτα τα αμύγδαλα και μετά προσθέτεις και τη βρώμη μέχρι να γίνουν αλεύρι. Βάζεις σ’ ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη βρώμη, το κακάο, το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύεις καλά. Στη συνέχεια βάζεις τα μαύρα φασόλια στον επεξεργαστή τροφίμων και χτυπάς για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν μια παχύρευστη πάστα. Προσθέτεις και τα μαύρα φασόλια στη ζύμη και ανακατεύεις μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα μεγάλο πυρέξ (εγώ χρειάστηκα δύο) και βάζεις δυο καλά γεμάτες κουταλιές της σούπας ζύμη. Με ένα κουταλάκι του γλυκού προσθέτεις μια κουταλιά φυστικοβούτυριο από πάνω και στη συνέχεια βάζεις άλλη μια κουταλιά της σούπας από τη σοκολατένια ζύμη για να σκεπάσεις το φυστικοβούτυρο. Επαναλαμβάνεις μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Θα σου βγούν αρκετά μεγάλα, γιατί έτσι είναι τα αμερικάνικα σε υπερμεγέθη νούμερα! Αν θέλεις να φτιάξεις μικρότερα μπισκότα μπορείς να βάλεις μικρότερη ποσότητα.

Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά. Αφού ψηθούν τα αφήνεις για περίπου 10 λεπτά να κρυώσουν και μετά ορμάς. Τρώγονται καλύτερα ζεστά καθώς είναι λιωμένη η σοκολάτα!