Η πρώτη ταινία των Anthony και Joe Russo μετά το φινάλε των ‘Avengers’ είναι μια οδυνηρή ιστορία ενός στρατιώτη, τοξικομανή και ληστή τράπεζας.

Το ‘Cherry’ είναι μια ταινία που σε κάνει να θέλεις να τη διηγηθείς. Είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησαν οι Anthony και Joe Russo ακολουθώντας το φινάλε των ‘Avengers’, το ‘Infinity War’ και το ‘Endgame’. Μεγάλο τους ατού ο πρωταγωνιστής του ‘Spider-Man’, Tom Holland.

Cherry, ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Holland

Είναι τόσο ευμετάβλητος, όσο και ευάλωτος και δεν έχει μεγάλα όνειρα να τον καθοδηγήσουν. Κάθε λύση στα προβλήματά του κάνει πιο βαθύ το χάσμα: το πανεπιστήμιο δεν τον βοηθάει, έτσι ο Cherry κατατάσσεται στον στρατό για να υπηρετήσει στο Ιράκ ως γιατρός. Επιστρέφει στο σπίτι και το βρίσκει στοιχειωμένο και κατεστραμμένο και αρχίζει να κάνει χρήση οπιοειδών για να καταπολεμήσει τη μετατραυματική αγχώδη διαταραχή του. Για να πληρώσει για τα ναρκωτικά, καταφεύγει σε ληστείες τραπεζών. Όσο πιο απελπισμένος είναι, τόσο περισσότερες τράπεζες πρέπει να ληστέψει.

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 12 Μαρτίου

Η ταινία θα προβληθεί πρώτα στους κινηματογράφους στις 26 Φεβρουαρίου, εαν αυτό είναι εφικτό και στη συνέχεια θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 12 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα μικρότερο, πιο οικείο έργο από τους αδελφούς που έκαναν μερικές από τις πιο μεγαλειώδεις ταινίες του Marvel. Είναι μια σημαντική επιτυχία για αυτούς. Το Cherry αν και είναι κλειδωμένο στο μυαλό ενός ευαίσθητου ληστή, θα αποκαλυφθεί σε όλο τον κόσμο.

“Μια επική ταινία για το ταξίδι ζωής ενός ήρωα”, είπε ο Anthony Russo

Τα δύο αδέλφια περιγράφουν το Cherry ως έξι ταινίες σε μία, από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 μέχρι σήμερα. “Καλύπτει μια απόσταση 15 ολόκληρων ετών”, δήλωσε ο Joe Russo. “Η ταινία χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, που αντικατοπτρίζουν έξι διαφορετικές περιόδους και το καθένα έχει διαφορετικό τόνο. Γυρίστηκε με διαφορετικούς φακούς και διαφορετικό σχεδιασμό παραγωγής. Ένα κεφάλαιο έχει μαγικό ρεαλισμό, ένα άλλο κεφάλαιο έχει παραλογισμό. Ένα άλλο προκαλεί τρόμο. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα σε υπαρξιακή κρίση”.

Ταινία βασισμένη σε μυθιστόρημα του Nico Walker

Το σενάριο γράφτηκε από την αδερφή των Anthony και Joe Russo, την Angela Russo-Otstot (V, The Shield) και την Jessica Goldberg (The Path). Τα τρία αδέλφια ένιωσαν μια ισχυρή ταύτιση, ακόμα και αν η ιστορία δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη δική τους. Είναι αρκετά κοντά όμως: “Είμαστε από το Cleveland, όπως και ο Nico Walker. Το ενδιαφέρον είναι ότι γνωρίζουμε πολλούς από τους ανθρώπους που αναφέρονται σε αυτό το βιβλίο”, πρόσθεσε ο Joe. “Νομίζω ότι έχουν χρησιμοποιηθεί φανταστικά ονόματα και χαρακτήρες. Πάντως, με τον Nico δουλεύαμε μαζί στο ίδιο εστιατόριο. Έτσι έχουμε ίδια βιώματα. Έκανε απλώς ένα πολύ διαφορετικό ταξίδι από αυτό που κάναμε εμείς.

Οι αδελφοί Russo ήθελαν να πουν μια ιστορία για τους ανθρώπους που επέστρεψαν σπίτι τους από το στρατό

“Το Ohio βρίσκεται, δυστυχώς, στο μηδέν όσον αφορά τη μάχη κατά των οπιοειδών. Και έχουμε πολλούς ανθρώπους στην οικογένειά μας που είτε το έχουν ξεπεράσει, είτε έχουν πεθάνει από αυτά, είτε αγωνίζονται ενάντια στον εθισμό τους. Αυτή είναι μια πολύ προσωπική ταινία για εμάς.” 

Το μοναδικό φωτεινό στοιχείο στη ζωή του Cherry είναι η Emily (Ciara Bravo, A Teacher).

Η αφοσίωσή της στην αγάπη της ζωής της αποκαλύπτει τις δικές της αυτοκαταστροφικές τάσεις. Ενώ είναι το μόνο καθαρό “πράγμα” στη ζωή του Cherry, οι απερίσκεπτες ενέργειές του απειλούν να την καταστρέψουν κι εκείνη. “Η ιστορία αγάπης είναι κομβικό σημείο της ταινίας”, είπε ο Anthony. “Χωρίς αυτή τη σχέση στην ταινία, όλα καταρρέουν γι’ αυτόν. Θέλαμε πραγματικά κάποια που να ενσαρκώνει την αίσθηση της αθωότητας γι’ αυτόν. Ήταν ένα ονειρικό κορίτσι, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας”, είπε ο Joe.

“Η ταινία περιγράφει την εμπειρία από μια μετατραυματική αγχώδη διαταραχή, την εμπειρία του εθισμού στα οπιοειδή”, πρόσθεσε ο Joe. “Και η αποστολή της ταινίας είναι να δημιουργήσει ενσυναίσθηση, όχι να προκαλέσει περιφρόνηση, ούτε να κατηγορήσει. Νομίζω ότι η ενσυναίσθηση είναι εξαιρετικά σπάνια σήμερα στον κόσμο. Κι αυτό είναι μια τραγωδία”.

featured photo: PAUL ABELL/APPLE TV+