Από τις μπότες της Andrea Sach στο The Devil Wears Prada, μέχρι το iconic φόρεμα της Kristen Stewart στο Personal Shopper, παρακάτω θα δεις όλες εκείνες τις φορές που αναρωτήθηκες “ποιο brand το έχει δημιουργήσει αυτό;”, βλέποντας ταινία και τελικά η απάντηση ήταν Chanel.

Ας δούμε τις κυριότερες on-screen στιγμές του οίκου Chanel, από τα ’60s ως και σήμερα.

Last Year At Marienbad (1961)

Πέρα από την κύρια καριέρα της ως σχεδιάστρια μόδας, η Coco Chanel προσπάθησε να πετύχει και ως σχεδιάστρια κοστουμιών στη γαλλο-ιταλική ταινία Last Year At Marienbad. Το outfit της φωτογραφίας είναι τόσο αξιοσημείωτο, που ο Karl Lagerfeld του ξανάδωσε ζωή στο Spring/Summer ’11 show του Chanel. Εκεί το φόρεσε η Carmen Kass.

Sex and the City (1998—2004)

Αδιαμφισβήτητα, το Sex and the City τις περισσότερες φορές ήταν μπροστά από την εποχή του σε ό,τι αφορά τη μόδα. Σε ένα από τα επεισόδια, η Samantha Jones συνδύασε το ροζ κοστούμι της με μια από τις πιο κλασικές Chanel τσάντες. Στο μεταξύ, μάλλον ήταν από τις μεγαλύτερες φαν του οίκου, μιας και σε πολλές εμφανίσεις της στη σειρά είχε εναποθέσει την επιτυχία των αξεσουάρ της στο συγκεκριμένο label.

6 φορές που αναρωτήθηκες ποιο είναι το brand πίσω από ένα look σε ταινίες και η απάντηση ήταν Chanel

Διαφήμιση για το Chanel No. 5 του Baz Luhrmann (2004)

Πολύ πριν ενσαρκώσει τη Grace Kelly στη μεγάλη οθόνη, το 2014, η Nicole Kidman την υποδύθηκε σε ένα extravagant τηλεοπτικό σποτ, σε σκηνοθεσία του Baz Luhrmann. Το σποτ έχει διάρκεια τρία λεπτά και μπορείς να το παρακολουθήσεις στο YouTube.

The Devil Wears Prada (2006)

“Φοράς τις -“

“Τις Chanel μπότες; Ναι, τις φοράω.”

Το παραπάνω είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα quotes της ταινίες, μιας και η Andy μόλις έχει χαρίσει ένα high-fashion makeover στον εαυτό της. Αυτό το makeover περιλαμβάνει και ένα ζευγάρι ψηλές, μαύρες μπότες του οίκου Chanel προφανώς.

6 φορές που αναρωτήθηκες ποιο είναι το brand πίσω από ένα look σε ταινίες και η απάντηση ήταν Chanel

Coco Before Chanel (2009)

Υπάρχουν αρκετές μεταφορές της ζωής και της Coco Chanel στην παγκόσμια φιλμογραφία, αλλά λίγες έμειναν τόσο χαραγμένες στο μυαλό μας όσο αυτή με την Audrey Tatou στο ρόλο της σχεδιάστριας. Το συγκεκριμένο φιλμ αποτελεί must-watch ταινία για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία της μόδας.

Coco Before Chanel (2009) A handful of portrayals of Coco Chanel's life have made it to the big screen, but few are more memorable than Audrey Tatou's spot-on performance in Coco Before Chanel (2009). A must-watch for any fashion historians out there.

Personal Shopper (2017)

Η-μούσα του οίκου στην πραγματική ζωή- Kristen Stewart υποδύεται μια personal shopper της παριζιάνικης ελίτ στην ομώνυμη ταινία του 2017. Η ταινία κρατάει την προσοχή σου μέχρι το τέλος, ενώ παράλληλα χαρίζει και κάποιες δυνατές στιγμές μόδας. Ακριβώς όπως αυτή της φωτογραφίας με το ασημένιο metallic φόρεμα.

images: elle.com.au featured image: HuffPost