Εάν κάνεις μια αναζήτηση στο Instagram με το hashtag celery juice, τα αποτελέσματα θα σε εκπλήξουν. Θα δεις δεκάδες ανθρώπους που δημοσιοποιούν καθημερινά τις ιστορίες τους, για το πώς καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθήσεις. Με τη βοήθεια του «θαυματουργού» χυμού από σέλερυ. Όλοι μιλούν για τα οφέλη που βλέπουν στο δέρμα τους, στη διάθεσή τους και στη γενικότερη εικόνα του οργανισμού τους. Το «Celery Juice Movement» γίνεται μέρα με τη μέρα ένα φαινόμενο παγκόσμιων διαστάσεων.

Πίσω από αυτό το κίνημα, βρίσκεται ο Anthony William, ένας άνθρωπος με τη δική του, ιδιαίτερη ιστορία. O Anthony William είναι πλέον γνωστός και ως Medical Medium. Εάν ο νου σου με τη λέξη medium πήγε στα μέντιουμ που λέμε, πολύ σωστά έκανε. Από παιδί, ο Anthony υποστηρίζει πως επικοινωνούσε με το Πνεύμα της Συμπόνιας. Μέσω αυτού, έλαβε όλη τη γνώση που διαθέτει για την ίαση του οργανισμού, με τη βοήθεια των πολύτιμων συστατικών που μας παρέχουν οι φυσικές τροφές. Η πρώτη απόδειξη των ισχυρισμών του συνέβη το 1975, όταν ο Anthony ήταν μόλις τεσσάρων. Τότε, ανακοίνωσε στην οικογένειά του, πως η γιαγιά του είχε καρκίνο στους πνεύμονες, ο οποίος δεν είχε ακόμη εκδηλωθεί με συμπτώματα. Οι γιατροί σύντομα επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς του μικρού Anthony και έτσι ξεκίνησε η πορεία του ως ενδιάμεσος.

Σύμφωνα με τον Anthony William o celery juice είναι ένας θαυματουργός χυμός
collective evolution

Από τότε, ο Anthony μοιράζεται τη δοσμένη αυτή γνώση του. Τόσο με τους κοντινούς του ανθρώπους, όσο και με χιλιάδες άλλους ανά τον κόσμο. Πώς; μΜέσα από τα Best seller βιβλία του «Medical Medium», «Life-Changing Foods», «Thyroid Healing», και «Liver Rescue». Για εκείνον, έχει λάβει μία γνώση την οποία οφείλει να μοιραστεί. Με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να θεραπεύσουν το σώμα τους. Ανάμεσα σε αυτούς που τον έχουν εμπιστευθεί, βρίσκονται ηθοποιοί, αθλητές, επιχειρηματίες και πολλοί ακόμη. Μάλιστα, υπάρχουν και επιστήμονες ιατροί, οι οποίοι τον εμπιστεύονται για την διαισθητική του ικανότητα να «διαβάζει» μία ασθένεια.

Το κίνημα του χυμού από σέλερυ είναι σήμερα το πιο διαδεδομένο ιατρικό του Anthony William, για το οποίο μιλά αναλυτικά στα τέσσερα βιβλία του. Αρχή του κινήματος είναι η κατανάλωση, κάθε πρωί, μισού λίτρου χυμού από σέλερυ με άδειο στομάχι. Μέσα από την παρατήρησή του, τόσο στον ίδιο του τον οργανισμό, όσο και στων γνωστών ή των ασθενών του όλα αυτά τα χρόνια, κατέληξε πως ο χυμός αυτός μπορεί να αλλάξει ριζικά τη λειτουργία του οργανισμού μας. Ο χυμός αυτού του μυρωδικού, βοηθά στην καταπολέμηση χρόνιων και οξέων παθήσεων. Καθώς και δερματικών, στομαχικών προβλημάτων, αυτοάνοσων νοσημάτων, ημικρανιών, μετεωρισμού και δεκάδων άλλων συμπτωμάτων.

https://www.instagram.com/p/BwsOabZAvzs/

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι δυνάμεις του σέλερυ, κρύβονται στην απλότητά του. Και αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να λύσει τόσο περίπλοκα προβλήματα του οργανισμού, όπως για παράδειγμα τα αυτοάνοσα. Ο οργανισμός επωφελείται στο έπακρο, όταν ο χυμός λαμβάνεται σκέτος, γι’ αυτό και πρέπει να τον πίνει κανείς κάθε πρωί πριν φάει οτιδήποτε. Επισημαίνει μάλιστα, πως το να φάει κανείς σέλερυ, από το να πιει το χυμό του έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Αναφέρει πως όταν αφαιρεθούν οι φυτικές ίνες από το σέλερυ, οι θεραπευτικές ιδιότητες του μυρωδικού πολλαπλασιάζονται. Αυτό συμβαίνει γιατί διευκολύνεται η απορρόφησή τους από τον οργανισμό μας.

Μία από τις κύριες ιδιότητες του χυμού είναι να ενδυναμώνει την χολή, βοηθώντας τη να διασπά το λίπος. Επίσης, μέσω της κατανάλωσης του χυμού το συκώτι καταφέρνει να αποβάλει όλα τα χημικά, τα παθογόνα και τους ρύπους, που επιβαρύνουν τον οργανισμό και προκαλούν προβλήματα. Όταν το συκώτι μας δεν λειτουργεί σωστά, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την κακή λειτουργία τόσο του εγκεφάλου, όσο και του σώματός μας. Άνθρωποι που ξεκίνησαν να καταναλώνουν καθημερινά μισό λίτρο χυμό σέλερυ το πρωί, με άδειο στομάχι, παρατήρησαν μετά ένα με δύο μήνες σημαντικές αλλαγές, σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους στο Instagram. Πολλοί από αυτούς απαλλάχθηκαν από την ακμή ή το έκζεμα, τους δυνατούς πονοκεφάλους, τις διατροφικές διαταραχές, την δυσθυμία ή την παχυσαρκία.

Το πιο εντυπωσιακό με αυτές τις μαρτυρίες είναι οι άνθρωποι που έπασχαν από χρόνιες και δύσκολες παθήσεις, τις οποίες κατάφεραν να θεραπεύσουν

Υπάρχουν γυναίκες, άντρες, ακόμη και μητέρες που θεράπευσαν τα παιδιά τους από την ψωρίαση, την υπέρταση, την θυρεοειδίτιδα Χασιμότο και πολλές άλλες σοβαρές παθήσεις, που επηρέαζαν βασικές λειτουργίες της καθημερινότητάς τους. Οι πιο σοκαριστικές μαρτυρίες είναι αυτές ανθρώπων οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να φέρουν ανοιχτές πληγές από το έκζεμα σε όλο τους το σώμα. Άνθρωποι που είχαν δοκιμάσει όλα τα πιθανά συμβατικά φάρμακα, και τελικά γιατρεύτηκαν με τις θεραπείες του Medical Medium.

https://www.instagram.com/p/BxApFL0gZPx/

Για κάποιους ίσως πρόκειται για ένα hype που αργά ή γρήγορα θα ξεθυμάνει. Ωστόσο ο Anthony William μοιράζεται καθημερινά στο λογαριασμό του στο Instagram πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες

Επίσης, στα βιβλία του παραθέτει τα πρωτόκολλα που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας για να βοηθήσει τον εαυτό του να θεραπευτεί από μέσα προς τα έξω φυσικά. Παρέχει πληροφορίες για τη χρήση των φρούτων, των λαχανικών, των καρπών, των μυρωδικών και των βοτάνων, προς όφελος της υγείας. Μοιράζεται απλόχερα τις γνώσεις του και στο διαδίκτυο, χωρίς να χρειαστεί απαραίτητα κάποιος να αγοράσει τα βιβλία του. Και τέλος δεν προωθεί εταιρίες ή σκευάσματα. Βασίζεται κατά κύριο λόγο στη σωστή και καλή χρήση όσων μας έχει δώσει η φύση, η οποία πιστεύει πως είναι και ο καλύτερος γιατρός.


featured image: Breakfast Criminals