Παρόλο που δεν είναι απαραίτητο για τους celebrities να μοιράζονται ζητήματα της προσωπικής του σεξουαλικότητας με τον τύπο, κάποιοι το κάνουν. Και ευτυχώς δηλαδή, αφού όπως και να έχει το awarness και η κατανόηση τέτοιων θεμάτων είναι απαραίτητα στοιχεία για να αχρηστευτεί τελείως η “ντουλάπα”. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη pansexuality.

Εξ’ορισμού,  η πανσεξουαλικότητα είναι η σεξουαλική, ρομαντική και συναισθηματική έλξη από ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο ή την έμφυλη ταυτότητά τους. Οι pansexuals αναγνωρίζουν την ύπαρξη άνω των δύο φύλων. Αυτή τη σεξουαλική ταμπέλα έχουν υιοθετήσει αρκετοί celebrities. Στο μεταξύ, ενώ οι bisexuals και οι pansexuals συχνά συγχέονται, υπάρχουν διαφορές. Οι bisexuals “έλκονται σεξουαλικά από άντρες και γυναίκες”. Από την άλλη, οι pansexuals αγνοούν παντελώς την έμφυλη διάσταση.

Ας δούμε κάποιους από τους πιο διάσημους pansexuals, καθώς και το τι έχουν δηλώσει για τη σεξουαλικότητά τους.

Miley Cyrus

Η pop τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για πρώτη φορά για αυτό το ζήτημα το 2015 σε συνέντευξή της στο ELLE UK.

Είμαι πολύ ανοιχτή γι’αυτό. Είμαι pansexual. Αλλά δεν είμαι σε σχέση. Είμαι 22. Βγαίνω ραντεβού, αλλά αλλάζω το στυλ μου κάθε δύο βδομάδες.

Η πλέον παντρεμένη star το 2019 σε συνέντευξή της στο Vanity Fair, δίνοντας κάποιες παραπάνω πληροφορίες σε ό,τι έχει να κάνει με τους έμφυλους ρόλους και τις σχέσεις:

Αυτό που λέω είναι: Οι άνθρωποι ερωτεύονται ανθρώπους, όχι φύλα, όχι εμφανίσεις, όχι το οτιδήποτε. Οτιδήποτε ερωτεύομαι υπάρχει σχεδόν σε ένα πνευματικό επίπεδο. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τη σεξουαλικότητα. Οι σχέσεις και οι συντροφικότητες στις νέες γενιές δεν θεωρώ ότι έχουν να κάνουν τόσο με τη σεξουαλικότητα ή το φύλο. Το σεξ στην πραγματικότητα είναι μόνο ένα μικρό μέρος, και το φύλο ένα πάρα πολύ μικρό, σχεδόν άσχετο, κομμάτι των σχέσεων”

Janelle Monae

Η τραγουδίστρια ανοίχτηκε για τη σεξουαλικότητά της κατά την κυκλοφορία του άλμπουμ της, Dirty Computer, το 2018. Σε μια συνέντευξη στο Rolling Stone. Μίλησε ανοιχτά για τις φήμες που κυκλοφορούσαν για τον σεξουαλικό της προσανατολισμό, δηλώνοντας:

“Ούσα μια queer μαύρη γυναίκα στην Αμερική, κάποια που υπήρξε σε σχέσεις και με άντρες και με γυναίκες, θεωρώ τον εαυτό μου έναν ελεύθερο motherfucker.”

Αποκάλυψε επίσης πως παλιότερα θεωρούσε τον εαυτό της bisexual, “αλλά αργότερα διάβασα για την πανσεξουαλικότητα και σκέφτηκα ‘και με αυτά τα πράγματα ταυτίζομαι’. Είμαι ανοιχτή στο να μάθω παραπάνω για το ποια είμαι”.

Nico Tortorella

Παρόλο που ο star του Younger, Nico Tortorella, θεωρεί τον εαυτό του “περισσότερο pansexual”, είναι ανοιχτός στο να προσδιορίζεται και ως bisexual. Με στόχο να αυξήσει το awareness γύρω από τους bi.

“Μπορώ να έλκομαι συναισθηματικά, σωματικά από άντρες. Μπορώ να έλκομαι συναισθηματικά, σωματικά από γυναίκες. Το B στο LGBTQ-plus είναι προϊόν μαχών εδώ και τόσο καιρό. Δεν πρόκειται να είμαι το άτομο που θα πει ‘όχι, χρειάζομαι ένα P, χρειάζομαι άλλο ένα γράμμα’. Υποστηρίζω τους ανθρώπους που έχουν προχωρήσει αυτό τον δρόμο για κάποιον σαν εμένα”, είπε στο Advocate.

Sia

Ως κάτι παραπάνω από pansexual, η Sia αναφέρεται στη σεξουαλικότητά της ως “ευέλικτη”. Το 2009 σε συνέντευξή της στο Same Same, δήλωσε:

“Πριν γίνω επιτυχημένη, πάντα έλεγα πως έχω βγει με αγόρια και κορίτσια και όλα τα ενδιάμεσα. Δε με νοιάζει ποιο είναι το φύλο σου, οι άνθρωποι με ενδιαφέρουν. Δεν ανοίχτηκα πρόσφατα, απλά πρόσφατα έγινα διάσημη. Πάντα ήμουν…. ευέλικτη, είναι η λέξη που θα χρησιμοποιούσα”.

Kristen Stewart

Παρόλο που δεν έχει ποτέ χαρακτηρίσει τον εαυτό της ως pansexual, η Stewart θεωρείται από το ευρύ κοινό ως μια από τις πιο γνωστές pansexuals εκεί έξω. Χάρη, βέβαια, σε ένα σχόλιο που έκανε σε μια συνέντευξή της στο Nylon το 2015.

Προσπαθώντας να ξεκαθαρίσει τις φήμες για την υποτιθέμενη σχέση της με την τότε βοηθό της Alicia Cargile, η Stewart δήλωσε:

“Πιστεύω πως σε τρία τέσσερα χρόνια, θα υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι που δε θα θεωρούν σημαντικό το να καταλάβουν αν είσαι gay ή straight.”

Kesha

Η Kesha επίσης δεν έχει αυτοχαρακτηριστεί ποτέ ως pansexual. Η οπτική της για τις σχέσεις και τη σεξουαλικότητα όμως συμπίπτει πολύ με αυτό τον όρο.

“Αγαπάω τους ανθρώπους. Δεν έχει να κάνει με το φύλο. Έχει να κάνει με το πνεύμα που αποπνέει το άτομο με το οποίο είσαι μαζί”, δήλωσε στο Seventeen το 2013.


images: elle.com.au