Το body criticism δυστυχώς υπάρχει στο μυαλό των περισσότερων γυναικών. Ναι, ακόμα και των celebrities.  Και είναι πολλές που το παραδέχονται δημόσια.

Υπάρχουν πολλές celebrities που νιώθουν ανασφάλεια με το σώμα τους, όσο σίγουρες και αν δείχνουν στη σκηνή. Από τη Rihanna μέχρι τις αδερφές Kardashians, η καθεμία από αυτές έχει νιώσει τα συναισθήματα ενδεχομένως που νιώθεις κι εσύ. Αν σκεφτείς πόσο “μικρές” φαίνονται οι ανασφάλειες τους μπροστά στις επιτυχίες τους όμως, ίσως αρχίζεις να αναθεωρείς κι εσύ για τις δικές σου.

Billie Eilish

Η 19χρονη τραγουδίστρια έχει αποκαλύψει πως πάντα ήθελε ένα model-like σώμα. Λόγω του ότι το ύψος της και το  βάρος της δεν ταίριαζαν όμως, ένιωθε πολύ άσχημα. Μάλιστα, ήταν μέλος μίας ομάδας χορού, όπου συνήθιζαν να φοράνε πολύ στενά ρούχα. Η ίδια δεν συμπαθούσε ποτέ τα στενά ρούχα, ένιωθε αμήχανα μέσα σε αυτά. Σε αυτό έπαιζε ρόλο και το ότι αναπτύχθηκε από την ηλικία των 9 χρονών, όπως έχει πει στο περιοδικό Vogue. Το μόνο που ήθελε ήταν να ξεφορτωθεί την ανάπτυξη του σώματος της.

Kendall Jenner

Το διάσημο μοντέλο έχει μοιραστεί αρκετές ανησυχίες της. Η ακμή της είχε επηρεάσει πολύ το πώς πίστευε ότι φαινόταν στους άλλους, όπως είχε μοιραστεί σε μπλογκ της. Επίσης, λόγω του ότι οι αδερφές της είναι πολύ πιο juicy από εκείνη, ένιωθε πάντα αμηχανία μεγαλώνοντας. “Θα έπρεπε να έχω περισσότερες καμπύλες να είμαι περισσότερο sexy; “ όπως η ίδια έχει πει.

Emma Chamberlain

Η διάσημη Youtuber έχει μοιραστεί τις διατροφικές της διαταραχές ανά περιόδους.Όπως έχει πει και στο Cosmopoitan, “έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους με διατροφικές διαταραχές μέσα από τον κόσμο των social media”. Όλη της τη ζωή πίστευε πως είναι παχύσαρκη ενώ το περιβάλλον της τόνιζε πως δεν είναι και δε φαίνεται υγιής.

Demi Lovato

Ο μεγαλύτερος της φόβος σύμφωνα με ένα post της στο Instagram, είναι η κυτταρίτιδα. Ή μάλλον ήταν. Ανεβάζοντας μία φωτογραφία χωρίς ίχνος photoshop, αφήνει πίσω της την φωνή του μυαλού της που πρόσταζε να βγάζει πάντα κάτι τέλειο προς τα έξω. Δείχνει πλέον πολύ καθαρά πως είναι το σώμα της χωρίς να φοβάται την κριτική.

Lili Reinhart

Μέσα από τη σειρά Riverdale  στην οποία παίζει, η Lil αποκάλυψε ότι δεν νιώθει καθόλου άνετα με σκηνές στις οποίες πρέπει να φαίνεται ημίγυμνη. Λόγω του ότι συμπρωταγωνιστές της έχουν “καλύτερα” σώματα, η ίδια νιώθει μεγάλη ανασφάλεια. Έχε πει στο twitter επίσης πως, ένιωθε αμήχανα σχετικά με το τι πρότυπα θέλουν οι γυναίκες να βλέπουν στις οθόνες τους. Παρόλα αυτά πλέον, αποδέχεται τον εαυτό της όπως ακριβώς είναι. Ξέρει πως έχει κυτταρίτιδα, πως οι αναλογίες του σώματος της δεν είναι skinny-like αλλά προχωράει με αυτό.

Gigi Hadid

Η Gigi έχει κατακριθεί για τις καμπύλες της στο παρελθόν ενώ τώρα για το ότι είναι περισσότερο skinny. Τα σχόλια υπάρχουν αλλά το διάσημο μοντέλο, έχει δηλώσει πως ο λόγος που το σώμα της έχει αλλάξει τόσο φανερά είναι ιατρικός. Η ίδια πάσχει από το θυροειδή Hasimoto. “Εκείνοι που με αποκαλούσαν ‘μεγάλη’ για το χώρο της μόδας, έβλεπαν μπροστά τους κατακράτηση υγρών εξαιτίας της ασθένειας μου”, όπως έχει πει στο παρελθόν. Πλέον, προσπαθεί να τρέφεται υγιεινά και να γυμνάζεται μεν αλλά χωρίς να πιέζει τον εαυτό της να μένει skinny.

Bella Hadid

Η αδερφή της Gigi, είπε στο Cosmopolitan ότι μεγαλώνοντας είχε πολλές ανασφάλειες. Από τα πολύ λεπτά φρύδια της μέχρι το σωματικό της βάρος όταν ήταν έφηβη, δεν ένιωθε καθόλου άνετα με το πως έμοιαζε. Πλέον, έχει συμφιλιωθεί με αυτό που έχει γίνει.

Kim Kardashian

Η Kim αγαπάει τα γλυκά. Ποιος δεν εξάλλου. Γνωρίζει πως οι γλουτοί της και οι καμπύλες της δεν είναι ιδανικά αλλά ο χρόνος που αφιερώνει στη γυμναστική της, τη γεμίζει αυτοπεποίθηση. “Φαίνεσαι όμορφη, μόνο όταν νιώθεις όμορφα”.

Rihanna

Παρόλο που μας έχει χαρίσει επιτυχίες, ποιος ξέρει τι σκεφτόταν η Rihanna πριν από κάθε show της; Η ανασφάλεια της σχετικά με τους γλουτούς της υπάρχει. Η ίδια έχει πει πως, κοιτάζει τον καθρέφτη της και βλέπει πως είναι το σώμα της. “Πάχυνα σήμερα; Πως φαίνομαι;” The struglle is real κορίτσια.

Jennifer Lawrence

“Έχω παχουλές μασχάλες” όπως δηλώνει η ίδια.  Αν δεν ήξερες κάποιον που το είχε επίσης, μόλις έμαθες. Και είναι απόλυτα ΟΚ.

featured photo: GIGI HADID & KENDALL JENNER Best Friends Best Models by Fashion Channel