Τι γίνεται εάν συνδυάσουμε έναν γάμο σε κρίση, μερικά daddy issues και τον Bill Murray στον ρόλο του πρώην playboy μπαμπά; Η νέα ταινία της Sophia Coppola που απλά ανυπομονούμε να δούμε.

Η Laura (Rashida Jones) μια νεοϋορκέζα μαμά και συγγραφέας έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με υποψίες σχετικά με την πίστη και αφοσίωση του εργασιομανή συζύγου της (Marlon Wayans), ο οποίος παρότι αποτελεί πρότυπο μπαμπά για τις δυο μικρές τους κόρες, έχει αρχίσει να θεωρεί δεδομένη τόσο την ίδια όσο και τον γάμο τους.

a24films.com

Εν μέσω αυτής της εσωτερικής της κρίσης, η Laura το μόνο που δεν χρειάζεται είναι την επιστροφή του απομακρυσμένου playboy πατέρα της (Bill Murray), που θα πυροδοτήσει τις ήδη σπινθηροβόλες σκέψεις της. Πράγμα και το οποίο κάνει.

Η ρουτίνα στην οποία έχει υποπέσει η σχέση της Laura και του Dean θυμίζει καλοκουρδισμένη μπάντα ενώ ο εκκεντρικός πατέρας της προσπαθεί να την ταρακουνήσει σχετικά με την ανησυχητική συμπεριφορά του συντρόφου της, γνωρίζοντας εκ των έσω τι σημαίνει να είσαι άντρας σε έναν κόσμο γεμάτο γυναίκες.

Η Sophia Coppola, που υπογράφει τόσο σκηνοθετικά όσο και από πλευράς σεναρίου το νέο της εγχείρημα, μας επιτρέπει να ταυτιστούμε, να αναρωτηθούμε και ίσως να αποδομήσουμε όσα ξέραμε για την τέλεια ζωή της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.

Μας καλεί να ξεχάσουμε το Manhattan του Woody Allen και να δούμε με γυμνό μάτι μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του, όπου τα όνειρα δεν γίνονται πάντα πραγματικότητα.

«Οι σύγχρονες σχέσεις είναι περίπλοκες», σχεδόν μας φωνάζει πίσω από τις κάμερες η Κόπολα, θέλοντας να αποτυπώσει μια πιο ειλικρινή προσέγγιση των απαιτήσεων. Αλλά και των διπλών ρόλων που οι γυναίκες καλούνται να υπηρετήσουν ισορροπώντας μεταξύ δουλειάς, οικογένειας και αγάπης. Σκιαγραφεί με έναν άκρως μινιμαλιστικό τρόπο τις δυο μεγαλύτερες αγάπες-εξαρτήσεις ενός κοριτσιού, εκείνη του μπαμπά και εκείνη του συντρόφου, αφήνοντας μας μόνο να εικάσουμε αν τελικά κάποια κερδίζει στο τέλος.

Ελαφρύ, παιχνιδιάρικο και πλήρως ειλικρινές το «On the rocks» μας υπενθυμίζει τους λόγους που αγαπήσαμε το ασυναγώνιστο δίδυμο Coppola-Murray πριν 17 περίπου χρόνια. Η συντροφικότητα που αναζητούσαν οι τότε πρωταγωνιστές του «Lost in translation» είναι αυτή που ασθμαίνουν να συγκρατήσουν οι τωρινοί.

Ο Bill Murray που παραμένει το ίδιο γοητευτικός μας «κλείνει το μάτι» καθώς μας πείθει να παρακολουθήσουμε αυτή τη screwball κωμωδία με την οποία ταυτιζόμαστε λίγο περισσότερο από ότι ίσως να περιμέναμε.

Το «On the rocks» θα είναι διαθέσιμο από αυτή την Παρασκευή (24/10) στο AppleTV+.

featured photo: a24films.com