Έχεις μια ευκαιριακή σχέση. Περνάς καλά, δεν δίνεις λόγο σε κανέναν, δεν σε ενοχλεί κανείς κι όλα τέλεια.

Οι casual σχέση λοιπόν, είναι μια χαλαρή σχέση, που κυρίως την έχεις για το σεξ και για να περνάς καλά. Χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς γκρίνιες, χωρίς απογοητεύσεις. Είναι κάτι απλό και πολλοί το προτιμούν, γιατί είναι και “καυτό”.

Κανένα πρόβλημα, γλέντα, πέρνα καλά, κάνε ό,τι θες κι όποτε το θες και μην σε νοιάζει τίποτα. Κανείς δεν θα σε κρίνει.

Μπορεί άλλωστε, να έχεις μπει σε μια τέτοια κατάσταση, γιατί μόλις βγήκες από μια επίπονη ή μια πολυετή σχέση. Να μην θες για τους δικούς σου λόγους, να επενδύσεις ξανά σε μια σοβαρή σχέση.

Ή μπορεί να φοβάσαι να συνδεθείς με κάποιον κι επιλέγεις απλά να περνάς καλά. Επίσης, μπορεί να δουλεύεις το “φίλοι με πλεονεκτήματα”, όπου εκεί έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο.

Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις, που αυτή η ευκαιριακή σχέση μπορεί να εξελιχθεί και σε κάτι πιο σοβαρό. Από εκεί λοιπόν, που ήταν κάτι απλό κι ευκαιριακό, να γίνει μια πιο βαθιά και ουσιαστική σχέση. Με λίγα λόγια να ερωτευτείς και να αγαπήσεις.

Τα σημάδια

Υπάρχουν λοιπόν, κάποια σημάδια, λένε οι ειδικοί, που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν σου συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

-Ξαφνικό ενδιαφέρον για πιο προσωπικά πράγματα. Είναι η γνωστή ατάκα “to know us better” ή ελληνιστί “ας γνωριστούμε καλύτερα”.

-Καθημερινή επικοινωνία, χωρίς συγκεκριμένο λόγο.

-Περνάτε καλά, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν “στενές” επαφές.

-Κάνετε μελλοντικά σχέδια.

-Δεν ψάχνεστε για κάτι άλλο.

-Εξομολογείστε πράγματα και υπάρχει μεγαλύτερη οικειότητα.

-Νοιάζεστε ο ένας για τον άλλο.

-Βγαίνετε πιο συχνά.

-Στηρίζετε ο ένας τον άλλο.

-Βγαίνετε με κοινές παρέες, οι οποίες σας λένε πόσο ταιριαστοί είστε μαζί.

-Πιάνεις τον εαυτό σου να τ@ σκέφτεσαι, χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

-Πιάνεις τον εαυτό σου να κάνει όνειρα.

-Σου λείπει.

Ωστόσο, προσοχή. Μην μπερδεύεις τη λαγνεία με την αγάπη. Η ερωτική χημεία δεν σημαίνει ότι υπάρχει έρωτας.

Ξαφνικό ή αναμενόμενο;

Σε μια ευκαιριακή σχέση και τα δύο σενάρια είναι πιθανά.

Αν για παράδειγμα, είστε καιρό σε αυτό το είδος σχέσης, λογικό είναι ή να υπάρχει κόπωση, οπότε ή θα το λήξετε όμορφα κι ωραία ή που θα θέλετε κάτι παραπάνω. Θα επιζητείτε δηλαδή, μια εξέλιξη.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξυπνήσεις ένα πρωί και να πεις “γουάου ερωτεύτηκα”. Πολλοί μεγάλοι έρωτες, κάπως έτσι ξεκίνησαν.

Σημασία λοιπόν, δεν έχει το πώς έγινε, αλλά το ότι έγινε. Κι εσύ είσαι παγιδευμέν@ σε μια κατάσταση, που ούτε μπροστά μπορείς να πας, ούτε να κάνεις πίσω.

Από τη μια φοβάσαι να εκδηλώσεις τα συναισθήματά σου, μήπως τυχόν δεν είναι αμοιβαίο και χάσεις ακόμα και το ευκαιριακό. Από την άλλη, σε τρώει και δεν μπορείς να κρυφτείς ούτε να συγκρατηθείς.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι δεν θα καταφέρεις να κρατήσεις το μυστικό σου για πολύ. Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθείς. Μια ματιά, ένα τρυφερό χάδι, μια κουβέντα και μπαμ. Αποκαλύφτηκες.

Το καλύτερο λοιπόν, είναι να είσαι ειλικρινής και αληθιν@. Εξήγησε στο έτερον ήμισυ τι συμβαίνει και πώς νιώθεις. Να είσαι ευθύς και να μην κάνεις πίσω.

Μπορεί φυσικά, να φας χυλόπιτα. Να μην είναι αμοιβαίο. Οκ το αποδέχεσαι και πας παρακάτω. Μπορεί όμως, να ισχύει και από την άλλη πλευρά το ίδιο. Τα αισθήματα να είναι αμοιβαία.