Το ciambella allo yogurt είναι το κλασικό κέικ που σερβίρουν στην Ιταλία για πρωινό. Ένα απλό, ελαφρύ κέικ με πλούσιο άρωμα λεμονιού. Δεν είναι τόσο γλυκό όσο ένα κλασικό κέικ κι είναι πολύ εύκολο στη παρασκευή του. Θα χρειαστείς αρκετό ξύσμα βιολογικών λεμονιών και γιαούρτι για να έχεις ένα αρωματικό αφράτο κέικ που θα συνοδεύσει τον cappuccino ή τον espresso σου.

Για το κέικ:

2 κούπες (250γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα (200γρ) ζάχαρη 3 αυγά 1 κούπα (250γρ) γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ ΚΛΑΣΙΚΟ πλήρες 130ml ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο 1/2 κουταλάκι baking powder το ξύσμα από ένα μεγάλο λεμόνι άχνη ζάχαρη και χυμό από μισό λεμόνι

Πως θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Χτύπησε με ένα μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά, περίπου 1-2 λεπτά. Πρόσθεσε το γιαούρτι και το λάδι και χτύπησε για μερικά ακόμα λεπτά. Ρίξε το αλεύρι και το baking powder και στη συνέχει το ξύσμα λεμονιού. Βουτύρωσε τη φόρμα για το κέικ σου. Πασπάλισε λίγο αλεύρι και τίναξε όσο περισσεύει. Βάλε στη φόρμα τη ζύμη και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή.

Φτιάξε γλάσο με το λεμόνι και την άχνη αν προτιμάς να γίνει ακόμα πιο λεμονάτο το άρωμα και η γεύση ή πασπάλισε την άχνη.