Είσαι νέος φοιτητής στα Γιάννενα; Αν ναι, ένα είναι το σίγουρο, ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει και για σένα η περίοδος της εξεταστικής. Καλή η ξεκούραση λοιπόν, αλλά έρχεται η ώρα που πρέπει ν’ ανοίξεις και κανένα βιβλίο. Το σπίτι σε πνίγει, το Πανεπιστήμιο σου πέφτει μακριά, αλλά πρέπει να συγκεντρωθείς μπας και περάσεις το μάθημα. Παρακάτω θα δεις τα καλύτερα καφέ στα Γιάννενα για να διαβάσεις και παράλληλα να τσιμπήσεις κάτι αν πεινάσεις ή να πιείς τον καφέ σου, με η χωρίς παρέα.

Το μικρό δέντρο

(από τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook)
(από τη σελίδα του καταστήματος στο Facebook)

Πρόκειται για καφετέρια-βιβλιοπωλείο, κρυμμένο σε έναν από τους πεζοδρόμους στο κέντρο των Ιωαννίνων . Είναι έναν ζεστό και γλυκό καφέ, με μικρά τραπεζάκια περιτριγυρισμένα από βιβλιοθήκες με όλων των ειδών βιβλία, τα οποία μπορείς να διαβάσεις όσο θα πίνεις το ρόφημά σου. Αλλά εμείς είπαμε θα διαβάσουμε για την εξεταστική! Άρα προς το παρόν ξέχνα τα υπόλοιπα βιβλία και προσηλώσου στο δικό σου, συντροφιά με τις απαλές μελωδίες και την ηρεμία που εκπέμπει ο χώρος.

 Smile coffee & snacks

(Instagram: @pantelis_mitsis)
(Instagram: @pantelis_mitsis)

Ίσως για μένα το πιο ξεχωριστό καφέ των Ιωαννίνων. Πέρα από το ότι έχει τα πιο γευστικά και ασυνήθιστα ροφήματα σοκολάτας που έχεις πιεί, ο χώρος είναι πανέμορφος και με πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση. Βέβαια αν και το έχουν ανακαλύψει πολλοί φοιτητές, οπότε σε περίοδο εξεταστικής το βρίσκεις συνεχώς γεμάτο, αξίζει μια προσπάθεια, θα σου μείνει αξέχαστο.

Όαση

(Instagram: @nota.gia)
(Instagram: @nota.gia)

Σίγουρα το έχεις δει και το γνωρίζεις και σίγουρα δεν σου έχει περάσει από το μυαλό να το επισκεφτείς για διάβασμα, καθώς είναι πάντα γεμάτο κόσμο όλων των ηλικιών. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει από το να βρεις ένα πιο απομονωμένο τραπεζάκι να απλώσεις τα βιβλία και το laptop σου . Ήσυχο καφέ δεν το λες ακριβώς, αλλά ο χώρος και η ατμόσφαιρα σε βοηθούν να συγκεντρωθείς στη δουλεία σου. Κατά προτίμηση διάλεξε τραπέζι δίπλα σε παράθυρο για να απολαμβάνεις τη θέα, και οπωσδήποτε δοκίμασε κάποιο από το γλυκά τους, δεν θα το μετανιώσεις!

Un Mondo Diverso

(Instagram: @unmondodiversoioannina)
(Instagram: @unmondodiversoioannina)

Όμορφο, με συνθήκες ευνοϊκές για διάβασμα και σε κεντρικό σημείο και αυτό. Για διάβασμα μία φορά το έχω επισκεφτεί, αλλά ήταν αρκετή ώστε να το συμπεριλάβω στη λίστα μου, καθώς η ηρεμία και η καλή αισθητική του χώρου σε βοηθούν στη συγκέντρωση. Η αγαπημένη μου θέση είναι το πρωί στα πίσω τραπέζια (δεξιά εικόνα) όπου πέφτει ο ήλιος και τα φωτίζει από το τεράστιο παράθυρο. Άλλο πράγμα!

Πάρε λοιπόν τα βιβλία σου και τους συμφοιτητές σου, διαλέξτε ένα από τα παραπάνω μέρη και good luck!