Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν τα soft cookies σοκολάτας χωρίς τη σοκολάτα; Και κάπως έτσι ανακαλύπτεις τα snickerdoodle blondies. Καραμελένια, μαστιχωτά, με τα αρώματα της καστανής ζάχαρης και λίγο άρωμα κανέλας.

Το μόνο που χρειάζεσαι είναι βούτυρο κι ένα τηγάνι. Τώρα, αν έχεις ανοιχτόχρωμο τηγάνι θα σε βοηθήσει να παρακολουθείς καλύτερα το βούτυρο καθώς αλλάζει το χρώμα του. Καθώς το βούτυρο λιώνει, θα ροδίσει και θα αφρίσει και μετά θα πάρει χρυσοκαφέ χρώμα. Με μία μαρίζ πάρε ακόμα και το βούτυρο που θα έχει μείνει στον πάτο, είναι το καλύτερο υλικό.

Για περίπου 9 μερίδες:

110γρ ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 μεγάλο αυγό

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Ψέκασε ένα τετράγωνο ταψί με αντικολλητικό σπρέι.

Σε μια μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ροδίσει, για 5 με 10 λεπτά. Μετάφερε το σε ένα μεσαίο μπολ και άφησέ το να κρυώσει, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και χτύπησε.

Πρόσθεσε το αυγό και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως η ζύμη. Πρόσθεσε και το αλεύρι.

Βάλε τη ζύμη στο ταψί, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε την κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα. Πασπάλισε πάνω από το μείγμα σου στο ταψί.

Ψήσε περίπου 20 με 25 λεπτά. Άφησέ το να κρυώσει και απόλαυσε.