Το Biryani είναι ένα ινδικό πιάτο με ρύζι με λαχανικά, μπαχαρικά και συχνά πρωτεΐνη.

Το μυστικό για ένα καλό biryani βρίσκεται στα μπαχαρικά. Εκτός από το garam masala, το κύμινο, τον κουρκουμά και το πιπέρι καγιέν, μπορείς να προσθέσεις τζίντζερ και ψιλοκομμένο σκόρδο.

Αν και ο σκοπός των μπαχαρικών είναι να κάνουν το πιάτο νόστιμο, τελικά βοηθούν στην προστασία του οργανισμού με τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους.

Τι θα χρειαστείς: 

2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

Αλάτι

4 φλιτζάνια τριμμένο κουνουπίδι

2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (κατεψυγμένα ή φρέσκα πράσινα φασόλια, καρότα και μπιζέλια)

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού garam masala

1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη

1/2 κγ πιπέρι καγιέν

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

Για γαρνίρισμα:

1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

φέτα λεμονιού

Πώς θα το κάνεις:

Λιώσε δύο κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο.

Πρόσθεσε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με αλάτι και σόταρε μέχρι να ροδίσει καλά.

Πρόσθεσε το τριμμένο κουνουπίδι και ανακάτεψε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Πρόσθεσε τα λαχανικά, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν.

Γαρνίρισε με κόλιανδρο και λεμόνι.