Αναμφισβήτητα, όλος ο νέος δίσκος Happier than Ever είναι ένα πολύ προσωπικό κομμάτι της Billie Eilish, όπως και κάθε άλλη δουλειά της. Αυτή τη φορά επιλέγει να μοιραστεί με το κοινό όλα όσα τη βοήθησαν να προχωρήσει και να κάνει μερικά βήματα για να αντιμετωπίσει τα τραύματά της. Η αρχή έγινε με το βίντεο κλιπ για το Happier than Ever, το οποίο σκηνοθέτησε η ίδια.

Αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε και το βίντεο κλιπ για το Male Fantasy της Billie Eilish

Στις έως σήμερα συνεντεύξεις της η Billie Eilish έχει τονίσει πολλές φορές πως το Male Fantasy αποτελεί ίσως την πιο προσωπική της κατάθεση σε αυτόν τον δίσκο. Έτσι, όταν έγινε γνωστό ότι ίδια σκηνοθέτησε, αλλά και μόνταρε το αντίστοιχο βίντεο, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη. Για άλλη μία φορά επέλεξε να τοποθετήσει την ιστορία που ήθελε να πει μεταξύ των τοίχων ενός σπιτιού.

Το Male Fantasy είναι ένα κομμάτι που καταπιάνεται με διαφορετικά θέματα, από τον χωρισμό και την κατάθλιψη μέχρι την πορνογραφία. Η Billie Eilish καταφέρνει σε μόλις λίγα λεπτά να απεικονίσει ακριβώς τα συναισθήματα που μεταδίδει και το τραγούδι στους ακροατές. Σε μία απόπειρα να απεικονίσει την κατάθλιψη, κάνει αυτό που λίγοι πριν από εκείνη έχουν καταφέρει.

Αποδεικνύει ότι η κατάθλιψη δεν περιορίζεται ή δεν χαρακτηρίζεται μόνο από ημέρες γεμάτες κλάματα και φωνές.

Η μοναξιά της κατάθλιψης

Σε αυτό το βίντεο η Billie Eilish είναι μόνη μέσα στο σπίτι προσπαθώντας να αντιμετωπίσει έναν πρόσφατο χωρισμό. Παράλληλα, πρέπει να διαχειριστεί και τη μοναξιά που έρχεται ως αποτέλεσμα αυτού. Δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, συχνά δεν έχει όρεξη για φαγητό ενώ υπάρχουν μέρες που δεν ανοίγει καθόλου τα παράθυρα του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού και μέσα από τα συνεχόμενα cuts έχεις την εντύπωση πως έχει περάσει πολλές ημέρες μέσα σε αυτή την κατάσταση.

Όσο για την αναφορά στην πορνογραφία, πολλοί την είχαν θεωρήσει τολμηρή στην κυκλοφορία του δίσκου. Ωστόσο, εκείνη υποστήριξε πως ανέκαθεν θεωρούσε την πορνογραφία εντελώς υποτιμητική και μισογυνιστική. Για εκείνη πρόκειται για μία μη-ρεαλιστική συνθήκη που δημιουργεί μόνο πλαστές προσδοκίες για τις γυναίκες ανεξαιρέτως. Αυτό ακριβώς θίγει εύστοχα και με τους στίχους του τραγουδιού της.

Μετά το Male Fantasy, σειρά φαίνεται πως έχει το τραγούδι Oxytocin, για το οποίο η Billie Eilish θα επανέλθει με νέο βίντεο κλιπ.