Όταν σκεφτόμαστε το πώς θα αποκτήσουμε πιο σμιλεμένο πρόσωπο με πιο έντονες γωνίες, το μυαλό πάει κατευθείαν σε κάποια αισθητική επέμβαση. Όμως, η αλήθεια είναι ότι πέρα από το κόστος αυτών των θεραπειών μπορεί να μην αισθάνεσαι έτοιμη για να τις δοκιμάσεις. Άραγε υπάρχει άλλος τρόπος να έχεις αντίστοιχα αποτελέσματα;

Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στη συζήτηση τρία φανταστικά beauty tools που υπόσχονται ακριβώς αυτό. Φυσικά, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο έντονο ή μακροχρόνιο. Παρόλα αυτά, μπορούν να προσφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πιο οικονομικά και ανώδυνα. Παρακάτω, αποκαλύπτουμε ποια είναι και το τι προσφέρουν.

Gua Sha

Αν και το Gua Sha έκανε την εμφάνισή του πολύ πριν από το 2021, μόλις πρόσφατα άρχισε να κερδίζει ένα ευρύτερο κοινό χάρη στο TikTok. Μάλιστα, το Gua Sha κατασκευάστηκε μεταξύ του 1368 και του 1644, αλλά πιστεύεται ότι χρονολογείται ακόμη πιο παλιά, κατά την εποχή της δυναστείας των Μινγκ στην Κίνα.

Εάν δεν ξέρεις τι είναι, το Gua Sha είναι μια παραδοσιακή κινεζική θεραπευτική μέθοδος. Στοχεύει στην ανάπλαση και διαμόρφωση προσώπου και σώματος και χρησιμοποιείται συνήθως για να αναδείξει τις γωνίες του προσώπου. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και στη μέση και το λαιμό. Ακόμα, έχει πολύ προσιτή τιμή και έτσι είναι πολύ απλό να το δοκιμάσεις για να δεις απευθείας τη δράση του.

Διατίθεται σε διάφορους κρυστάλλους, οι οποίοι μπορεί να κυμαίνονται από χαλαζία μέχρι και αμέθυστο. Έτσι, είναι σημαντικό να επιλέξεις τη σωστή πέτρα για εσένα, αφού η καθεμιά έχει διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ένα άλλο πράγμα που χρειάζεται να προσέξεις είναι το σχήμα του εργαλείου.  Για παράδειγμα, το σχήμα που θυμίζει ψάρι προορίζεται για το σαγόνι, αυτό που μοιάζει με φεγγάρι για τα ζυγωματικά, και ένα που μοιάζει με τετράγωνο χρησιμοποιείται στο λαιμό. Παρόλο που η εύρεση του κατάλληλου μπορεί να φαίνεται δύσκολη, με λίγη έρευνα θα βρεις εύκολα αυτό που σου ταιριάζει. Τέλος, μπορείς να βρεις στο YouTube πληθώρα από επεξηγηματικά videos για τη σωστή χρήση του.

Face Roller

Ένα άλλο εξαιρετικό προϊόν διαμόρφωσης προσώπου είναι το Face Roller. Με λίγα λόγια δίνει μια ανυψωμένη εμφάνιση στα μάγουλα, που θυμίζει το look μοντέλου, όπως της Bella Hadid και της Kaia Gerber. Η αντίστοιχη αισθητική θεραπεία για αυτό το αποτέλεσμα ονομάζεται αφαίρεση του βουβωνικού λίπους.

Ευτυχώς, το καθημερινό μασάζ με ένα Face Roller δίνει τα ίδια αποτελέσματα με τη χειρουργική επέμβαση, σε πολύ χαμηλότερο κόστος. Αν και η διάρκειά τους είναι μικρότερη, είναι μια καλή λύση πριν μια βραδινή έξοδο ή καθώς ετοιμάζεσαι για τη μέρα. Παρόλο που τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με του Gua Sha, το Face Roller μπορεί να κάνει τα ζυγωματικά και τα φρύδια να φαίνονται πιο ανυψωμένα και τα οστά του σαγονιού πιο έντονα.

Crystal Face Roller

Το Crystal Face Roller είναι παρόμοιο του Face Roller μόνο που φτιάχνεται από κρύσταλλο και έχει πιο προσιτή τιμή. Σίγουρα το έχεις δει σε κάποιο skincare routine στα social media, καθώς είναι αγαπητό από celebrities και influencers παγκοσμίως.

Όπως και το Gua sha, χρειάζεται λίγη ερεύνα για να το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο. Συγκεκριμένα, προτίμησε κάποιο roller από νεφρίτη, ροζ χαλαζία, τουρμαλίνη ή αμέθυστο. Όλοι αυτοί οι κρύσταλλοι θεωρούνται θεραπευτικοί και παίζουν τεράστιο ρόλο στην ιστορία και το σχεδιασμό του προϊόντος. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις κάποιο σετ με Crystal Face Roller και Gua Sha από τον ίδιο κρύσταλλο, για να αναβαθμίσεις το μασάζ προσώπου σου!

Το μόνο μειονέκτημα σε όλα τα παραπάνω προϊόντα είναι ότι δεν θα δεις άμεσα αποτελέσματα. Όμως, σκέψου το σαν τη γυμναστική: όσο περισσότερο καιρό τα χρησιμοποιείς τακτικά, τόσο πιο έντονα θα είναι και τα αποτελέσματα. Ακόμη, πριν αγοράσεις κάποιο, είναι καλό να έχεις στο νου σου το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, θα μπορέσεις να επιλέξεις το καταλληλότερο εργαλείο για το σκοπό που θες.

Εν κατακλείδι, τα παραπάνω εργαλεία είναι καλές επιλογές εάν επιθυμείς ένα πιο λαμπερό look στο πρόσωπό σου, με πιο έντονες γωνίες, χωρίς κάποια αισθητική επέμβαση. Πέρα από την επιλογή του κατάλληλου εργαλείου για εσένα, χρειάζεται να δώσεις χρόνο για να δεις αποτελέσματα. Επίσης, χρειάζεται καθημερινή χρήση, ιδανικά πάνω από 1 φορά την ημέρα για 15-20 λεπτά. Θυμήσου να εφαρμόσεις έναν ορό, μια κρέμα ή ένα έλαιο πριν τη χρήση του, για να μπορεί να γλιστράει πιο εύκολα στο δέρμα. Τέλος, πριν το χρησιμοποιήσεις για πρώτη φορά, συμβουλεύσου κάποιο tutorial στο YouTube ή το TikTok για τη σωστή χρήση του εργαλείου που επέλεξες.