Εάν έχεις κάνει μια βόλτα πρόσφατα σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών σίγουρα το μάτι σου θα έχει πέσει στις κρέμες BB και CC. Εάν νιώθεις κάπως μπερδεμένη κάθε φορά, σε καταλαβαίνω απολυτά και γι’ αυτό θα σου εξηγήσω παρακάτω τις λεπτομέρειες. Είναι μια τάση που μας έρχεται από την Κορέα και ο στόχος της είναι όχι μόνο να καλύπτουμε τις ατέλειες μας αλλά ταυτόχρονα να φροντίζουμε το δέρμα μας.

BB Cream

Τα δυο αυτά γράμματα αντιστοιχούν στις λέξεις Beauty Balm η Blemish Balm. Η σύσταση της είναι πιο ελαφριά από εκείνη ενός foundation και παρέχει ελαφριά προς μέτρια κάλυψη. Πέρα από την κάλυψη και το χρώμα η χρήση μιας BB Cream ωφελεί και το δέρμα. Οι περισσότερες έχουν SPF για αντηλιακή προστασία και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Κάθε εταιρεία παρέχει ένα συνδυασμό συστατικών ανάλογα με τις απαιτήσεις της επιδερμίδας σου. Προσοχή όμως, επειδή έχει αντηλιακή προστασία δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το αντηλιακό σου. Μιας και η ποσότητα της bb cream που θα εφαρμόσεις δεν αρκεί να σε προστατέψει από τις ακτίνες του ήλιου.

Μια ακόμη υποκατηγορία είναι αυτή του Tinted Moisturizer

Όπως προδίδει το όνομα του είναι στην ουσία ενυδατική με χρώμα. Η κάλυψη είναι πολύ μέτρια και είναι πιο πιθανό να τη χρησιμοποιήσεις όταν θέλεις απλά να δώσεις χρώμα στο δέρμα σου και ενυδάτωση μια makeup-free ημέρα σου.

CC Cream

Συγκεκριμένα σημαίνει Color Correcting Cream και μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε ως η εξελιγμένη μορφή της BB cream. Η δράση της είναι στοχευμένη στο να αντιμετωπίζει διχρωμίες, κοκκινίλες και το θαμπό δέρμα. Κάποιες από αυτές έχουν μικρά μόρια λάμψης διάσπαρτα αναμειγμένα στην κρέμα ή μικρές πράσινες σταγόνες ώστε να εξουδετερώνουν την ερυθρότητα και να φέρνουν φρεσκάδα στο πρόσωπο. Από άποψη κάλυψης, δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από την BB cream γενικότερα. Ειδικότερα όμως κάθε εταιρεία προφέρει το δικό της ποσοστό κάλυψης είτε μέτριας είτε full.

Δες ακόμα:

Jelly Makeup: είναι τόσο jelly όσο φαντάζεσαι


featured image: Byrdie