Αρχικά, ξεκίνησες τρέχοντας λίγο στον διάδρομο. Στη συνέχεια, αποφάσισες να τρέξεις έξω και κατάλαβες ότι το τρέξιμο είναι η ιδανική προπόνηση για εσένα. Πλέον, νιώθεις αρκετά σίγουρη να τρέξεις στον πρώτο σου αγώνα. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις για τη μεγάλη σου αυτή αθλητική στιγμή είναι να πάθεις μόλυνση επειδή έχεις χτυπημένα πόδια.

Πριν αρχίσεις να ψάχνεις το ιδανικό αθλητικό σουτιέν, κράτησε και αυτό το tip που μοιράστηκε η Dr. Casey Ann Pidich, ποδολόγος με βάση τη Νέα Υόρκη.

Σε καμία περίπτωση μη φορέσεις καινούργια αθλητικά παπούτσια σε έναν αγώνα.

Προφανώς και θέλεις να πάρεις το βάπτισμα του πυρός με ολοκαίνουργια παπούτσια, αγορασμένα ειδικά για την περίσταση. Ωστόσο η Dr. Pidich υποστηρίζει πως ένας αγώνας δεν είναι η κατάλληλη μέρα για τέτοιες fashion φιλοδοξίες. “Τα sneakers φτιάχνονται από υλικά που θα πιέσουν συγκεκριμένα σημεία πίεσης στα πόδια σου όσο τρέχεις”, λέει. “Αυτή η διαδικασία παίρνει λίγο χρόνο και γίνεται σταδιακά όσο τα φοράς”.

ΟΚ, το καταλάβαμε. Τι αθλητικά πρέπει να φορέσεις στον πρώτο σου αγώνα;

Σύμφωνα με τη γιατρό, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που έχεις φορέσει αρκετά και σε ένα άλλο, πρόσφατα αγορασμένο. Του ίδιου brand όμως. Αυτά για την προπόνησή σου. Για τον αγώνα, μείνει πιστή στα χιλιοφορεμένα αθλητικά σου παπούτσια.

Ναι, δεν θα βγεις στις φωτογραφίες με τα ολοκαίνουργια αθλητικά σου. Αλλά θα το αντέξεις.

Δες ακόμα:

Μάθε πώς να αυξήσεις την ταχύτητά σου στο τρέξιμο σύμφωνα με μια running expert

6 tips που πρέπει να θυμάσαι αν ο σκύλος είναι ο jogging buddy σου


featured image: Elite Daily