Ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις πολλά για τον Alejandro G. Iñárritu, αξίζει να ξέρεις ότι είναι ένας δημιουργός που μεταξύ άλλων έχει κερδίσει έως σήμερα 5 βραβεία Όσκαρ. Είναι ο σκηνοθέτης ταινιών όπως το Birdman ή το Revenant, που χάρισε στον Leonardo DiCaprio την πρώτη του νίκη στα Όσκαρ. Τώρα πλέον

ο σκηνοθέτης είναι έτοιμος να επιστρέψει με ένα νέο, ιδιαίτερο project, με τίτλο Bardo.

To Bardo είναι μία βαθιά προσωπική ταινία για τον Iñárritu

H ταινία ακολουθεί την ιστορία του Silverio Gacho, ο οποίος είναι ένας πασίγνωστος Μεξικανός δημοσιογράφος και δημιουργός ντοκιμαντέρ. Εξ αρχής μαθαίνουμε ότι ο Silverio ζει για περισσότερες από δύο δεκαετίες στο Λος Άντζελες, όπου έχει χτίσει την καριέρα του. Έχοντας λάβει κι ένα πολύ σπουδαίο βραβείο για μία πρόσφατη δουλειά του, αποφασίζει να επιστρέψει για λίγο στο σπίτι του στο Μεξικό.

Φτάνοντας εκεί πέφτει πολύ γρήγορα μέσα στη δίνη μίας υπαρξιακής κρίσης, αμφισβητώντας την ταυτότητά του, τα θέλω του αλλά και το αίσθημα του ανήκειν που νιώθει να χάνει σταδιακά. Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα, έχει να αντιμετωπίσει τις οικογενειακές και ερωτικές του σχέσεις και τελικά καλείται να αποφασίσει ποια εκδοχή του εαυτού του προτιμά καλύτερα, αυτή του καριερίστα στο Λος Άντζελες ή αυτή από την οποία ξεκίνησε. Τα φιλοσοφικά ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά και ο Silverio στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας μοιάζει χαμένος μέσα σε αυτά.

Το πρώτο trailer της ταινίας έμοιαζε με ένα καλοστημένο μουσικό βίντεο κλιπ

Ωστόσο, χθες κυκλοφόρησε το δεύτερο trailer του Bardo που αποκαλύπτει σαφώς περισσότερα σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη συγκεκριμένη ταινία. Ο ίδιος ο Iñárritu έχει επιλέξει να μη μιλήσει για τα όσα τον συνδέουν με αυτή την ιστορία κι έχει αρκεστεί απλά στο να πει πως με το Bardo κατάφερε να κάνει και ο ίδιος μία καλή βουτιά στον δικό του ψυχισμό και να εξερευνήσει όλα όσα τον απασχολούν.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 16 Δεκεμβρίου.