Δύο δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών που διευκολύνουν την επίτευξη ενός upswept στυλ είναι το banana clip και το claw clip. Παρόλο που μπορεί να μοιάζουν με την πρώτη ματιά, τα αντίστοιχα σχήματα, τους επιτρέπουν να εξυπηρετούν έναν ξεχωριστό σκοπό στη ρουτίνα του hairstyling μας.

Δύο διάσημοι hairstylists μίλησαν στο Byrdie.com για να αποκαλύψουν τις αποχρώσεις μεταξύ αυτών των κλιπ, ώστε να μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα με το επιθυμητό look σου.

Τι είναι το banana clip;

Το banana clip είναι ένα αξεσουάρ μαλλιών που ανταποκρίνεται στο όνομά του. Ο σχεδιασμός του διαθέτει ένα μακρύ, καμπυλωτό κλιπ με δόντια και συνήθως στο ένα άκρο του, θυμίζει το σχήμα μιας μπανάνας. Η διάσημη hair stylist Jennifer Korab εξηγεί ότι χρησιμοποιείται για να συγκρατεί και να διαμορφώνει τα μαλλιά με τα δοντάκια που μοιάζουν με χτένα, δημιουργώντας συχνά αλογοουρές ή updos σε χαμηλότερο σημείο, στερεώνοντας τα μαλλιά σε μια καμπύλη. Αυτό το αξεσουάρ μαλλιών ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Minnie Faye Rayment (@minniefr)

Τι είναι το claw clip;

Τα claw clips ήταν ένα βασικό αξεσουάρ μαλλιών κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Τυπικά κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο, αυτό το εργαλείο αποτελείται από δύο καμπύλες, οδοντωτές σιαγόνες που συγκρατούν σταθερά τα μαλλιά. “Το claw clip είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ μαλλιών, το οποίο διαθέτει δύο πλευρές που μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν με ένα ελατήριο”, εξηγεί ο διάσημος hairstylist Valery Joseph. “Αυτός ο σχεδιασμός σου επιτρέπει να δημιουργείς διάφορα χτενίσματα, όπως αλογοουρές και updos”, προσθέτει η Korab.

Banana Clip vs Claw Clip: Ομοιότητες και διαφορές

Μπορεί να είναι εύκολο να μπερδέψεις το claw clip με το banana clip, καθώς και τα δύο αξεσουάρ ασφαλίζουν τα μαλλιά και παρέχουν μία λύση για τη δημιουργία και τη διατήρηση χτενισμάτων. Επιπλέον, είναι συνήθως κατασκευασμένα από παρόμοια υλικά, όπως πλαστικό ή μέταλλο.

Ωστόσο, υπάρχουν αξιοσημείωτες διαφορές στον σχεδιασμό και τη χρήση τους. Ένα banana clip είναι μακρύ και καμπυλωτό με έναν μεντεσέ στο ένα άκρο, το οποίο είναι ιδανικό για τη δημιουργία επιμήκων αλογοουρών ή updos, διανέμοντας τα μαλλιά ομοιόμορφα μέσα από το κλιπ. Από την άλλη πλευρά, ένα claw clip διαθέτει δύο καμπύλες, οδοντωτές σιαγόνες που ανοίγουν και κλείνουν χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό ελατηρίου. Είναι ευέλικτο για τη στερέωση των μαλλιών σε γρήγορες ανορθώσεις ή μισα επάνω και μισά κάτω.

Ο Joseph προσθέτει ότι τα banana clips είναι συνήθως πολύ πιο λεπτά και πιο επίπεδα από τα claw clips. “Και τα δύο μπορούν να ασφαλίσουν εύκολα και κομψά τα μαλλιά, αλλά τα banana clips τείνουν να λειτουργούν καλύτερα με μακρύτερα και παχύτερα μαλλιά λόγω του μεγαλύτερου “ανοίγματος φτερών” τους σε σύγκριση με τα claw clips”, λέει.

Πώς να φορέσεις και να στυλιζάρεις ένα Banana Clip

“Φορώντας και διαμορφώνοντας ένα banana clip θα προσθέσεις μια ρετρό ατμόσφαιρα στο χτένισμά σου, ενώ θα κρατάς με ασφάλεια τα μαλλιά σου στη θέση τους”, λέει η Korab. Συνιστά να ξεκινήσεις ανοίγοντας το κλιπ και διαχωρίζοντας τις δύο αρθρωτές πλευρές. Συγκέντρωσε τα μαλλιά σου σε μια αλογοουρά και τοποθέτησε το κλιπ από κάτω, εξασφαλίζοντας ότι τα δόντια του κλιπ βρίσκονται σε κάθε πλευρά. Κλείσε το κλιπ με ασφάλεια, εξασφαλίζοντας ότι τα μαλλιά σου είναι ομοιόμορφα τοποθετημένα.

Ο Joseph προτιμά τη μέθοδο της καταιγιστικής αλογοουράς. “Άνοιξε το banana clip και τοποθέτησέ το στον αυχένα σου”, λέει. “Συγκέντρωσε τα μαλλιά σου προς τα πάνω και κλείσε το κλιπ, ασφαλίζοντας όλα τα μαλλιά μέσα σε αυτό. Αυτή η προσέγγιση δημιουργεί ένα όμορφο, καταρρακτώδες αποτέλεσμα”.

Πώς να φορέσεις και να στυλιζάρεις ένα Claw Clip

Σύμφωνα με την Korab, τα claw clips είναι ένας εύκολος τρόπος για να δημιουργήσεις διάφορα χτενίσματα, casual ή chic. Προσωπικά της αρέσει να χρησιμοποιεί το αξεσουάρ για να κάνει γαλλικά twists, ακατάστατους κότσους, half-up στυλ ή χαμηλά σινιόν. Για να ξεκινήσεις, η Korab λέει να ανοίξεις το claw clip πιέζοντας τις άκρες μαζί, και στη συνέχεια να συγκεντρώσεις την επιθυμητή ποσότητα μαλλιών, να την τοποθετήσεις στο σημείο που έχεις επιλέξει και να κλείσεις τις “σιαγόνες” του κλιπ γύρω από τα μαλλιά σου. Τα claw clips είναι ιδανικά για το styling ενός γαλλικού στριφτού, ακατάστατου κότσου, half-up χτενίσματος ή ενός χαμηλού σινιόν.

Ο Joseph προτιμά να επιμένει στο γρήγορο και απλό styling με claw clips. “Συγκέντρωσε τα μαλλιά σου σαν να φτιάχνεις αλογοουρά”, εξηγεί. “Ενώ το ένα χέρι κρατάει τη βάση της αλογοουράς, χρησιμοποίησε δύο δάχτυλα στο άλλο χέρι για να στρίψεις τα μαλλιά προς τα πάνω μέχρι να συγκεντρωθούν όλα σε ένα απλοποιημένο γαλλικό στρίψιμο. Στερεώστε με το κλιπ και τράβηξε μερικές τούφες για μια κομψή, αβίαστη εμφάνιση”!

 
View this post on Instagram
 

A post shared by TORIE BLISS (@torielynnbliss)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by soyoustudio7 (@soyoustudio7)

Το τι θα διαλέξεις, εξαρτάται από εσένα και τη χρήση που θέλεις να κάνεις, καθώς και το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις. Δεν υπάρχει λάθος ή σωστή επιλογή. Δες τι ταιριάζει καλύτερα στην εμφάνισή σου και στον τύπο των μαλλιών σου και απλά προμηθεύσου με πολλά clips για πολλές διαφορετικές εμφανίσεις.