Banana Bread

Όποτε κρυώνει λίγο ο καιρός ξεχνάμε οτιδήποτε άλλο κάναμε μια μέρα πριν και μπαίνουμε σε φθινοπωρινή διάθεση απ’ ευθείας. Και αυτό συμπεριλαμβάνει βέβαια το φαγητό που τρώμε. Εάν είστε από αυτούς τους ανθρώπους που βιάζονται να κατεβάσουν τα χειμερινά τους ρούχα από το πατάρι, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή για ζεστό banana bread, το οποίο μοσχομυρίζει μπανάνα και είναι ιδανικό για πρωινό ή για το απόγευμα. Μου αρέσει να το φτιάχνω όταν αρχίζουν οι πρώτες βροχές, γιατί το έχω συνδυάσει με κουβέρτα, καφέ και τζάκι. Τα υλικά απλά, η διαδικασία εύκολη και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει από την πρώτη μπουκιά.

Υλικά:

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)

100γρ βούτυρο λιωμένο

3 ώριμες μπανάνες λιωμένες (και μια έξτρα ολόκληρη)

2/3 κούπας ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι baking powder

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι αλάτι

bananabread02 (Custom)

bananabread04 (Custom)

bananabread01 (Custom)

Διαδικασία:

  1. Αρχικά πολτοποιήστε τις τρεις μπανάνες με τη βοήθεια του πηρουνιού. Φροντίστε μόνο να είναι αρκετά ώριμες ώστε να λιώνουν εύκολα.
  2. Ανακατέψτε καλά σε ένα μπολ τη ζάχαρη με το αυγό με τη βοήθεια ενός μίξερ. Μόλις τελειώσετε προσθέστε τη λιωμένη μπανάνα και ανακατέψτε ελαφρά με ένα πηρούνι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίστε για λίγο ακόμη το ανακάτεμα.
  3. Σε ένα δεύτερο μπολ προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder. Αφού τα αναμείξετε καλά μεταξύ τους, προσθέστε το ξηρό μείγμα σιγά σιγά στο υγρό σας μείγμα. Ανακατέψτε με αργές κινήσεις και χωρίς να το παρακάνετε για να είναι ζουμερό το κέικ σας στο ψήσιμο.
  4. Αλείψτε με λίγο βούτυρο μια φόρμα ψησίματος ή καλύψτε την με λίγο χαρτί ψησίματος. Προσθέστε το μείγμα σας ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη τη φόρμα.
  5. Πάρτε την μπανάνα που απέμεινε, αφαιρέστε πρώτα το εξωτερικό της και κόψτε την στη μέση, αρχίζοντας από το ένα της άκρο μέχρι το άλλο. Τοποθετήστε προσεχτικά τα δύο κομμάτια μπανάνας σας πάνω στο μείγμα του κέικ.
  6. Ψήστε το κέικ σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Μπορείτε αφού έχουν περάσει 40 λεπτά τουλάχιστον να προσθέσετε μια οδοντογλυφίδα ή ένα λεπτό μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ για να δείτε εάν έχει ψηθεί!

Αφήστε το να κρυώσει καλά και απολαύστε το παρέα με ένα ποτήρι γάλα ή καφέ. Μπορείτε επίσης την επόμενη μέρα να ψήσετε ένα κομμάτι στην τοστιέρα και να αλείψετε λίγο βούτυρο από πάνω. Δοκιμάστε το, αξίζει πολύ!

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.