Σήμερα, 1 Οκτώβρη ( καλό μήνα), είναι η Παγκόσμια ημέρα Καφέ. Οι λάτρεις του καφέ μπορούν, λοιπόν, χωρίς ενοχές να καταναλώσουν όση ποσότητα καφέ επιθυμούν. Εμείς ανήκουμε στην κατηγορία αυτή και γι’ αυτό αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ολόκληρο το μήνα στον αγαπημένο, λατρεμένο και γευστικό καφέ. Καθώς δεν είμαι και ιδιαίτερος γνώστης του θέματος, αποφάσισα να ξεκινήσω το μήνα αυτό και το talking about μας με ταξίδια. Και συγκεκριμένα ταξίδια σε προορισμούς, που κάθε coffee lover πρέπει να επισκεφθεί, έστω και μια φορά στη ζωή του. Ας μπούμε, λοιπόν, στο ζητούμενο:

# Havana, Κούβα

Μια πόλη, που έχει δυσφημιστεί αρκετά θα λέγαμε και σίγουρα δεν αποτελεί top προορισμό. Παρόλα αυτά, εδώ θα δοκιμάσεις έναν από τους καλύτερους espresso. Απ’ ότι λένε ( γιατί δεν έχω δοκιμάσει για να είμαι ειλικρινής) ο καφές που θα βρεις στην πόλη αυτή έχει μια ιδιαίτερη γεύση, που στην αρχή ίσως σε παραξενεύσει. Όμως, σύντομα μπορεί να γίνει η συνήθεια που θα αγαπήσεις.

#Βιέννη, Αυστρία

Δεν θα πω πόσο μαγευτική είναι αυτή η πόλη. Θα εστιάσω μόνο στο εξής γεγονός και με αυτό θα σε πείσω αυτόματα να πας έστω μια φορά και να πιεις όσο καφέ δεν έχεις πιει σε όλη σου τη ζωή. Το 2011, τα coffee shops της Βιέννης καταγράφηκαν από την UNESCO ως άυλη κληρονομιά της πόλης. Τι άλλο να πω;

#Μελβούρνη, Αυστραλία

Οι κάτοικοι της Μελβούρνης τιμούν ιδιαίτερα τον καφέ, με μία ετήσια έκθεση και ( άκουσον άκουσον) με μια εφημερίδα, που την έχουν βαφτίσει Melbourne Coffee Review.

# Addis Abada, Αιθιοπία

Θεωρείται η γενέτειρα του καφέ και η πόλη που παράγει την καλύτερη ποικιλία του είδους. Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, ο καφές αποτελεί τεράστιο κομμάτι της κουλτούρας της Αιθιοπίας. Αν την επισκεφθείς ποτέ και έχεις την τύχη, μη χάσεις την ευκαιρία να παρευρεθείς σε μια τελετή καφέ.

#Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Η γειτονική μας χώρα είναι γνωστή για τον καφέ της. Οι πλούσιοι σε γεύση και σκούροι κόκκοι καφέ που χρησιμοποιούν, καθώς και το σκεύος, στο οποίο τον ψήνουν, είναι τα δυο χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Δε χρειάζεται, λοιπόν, να ταξιδέψεις μέχρι τη μακρινή Αιθιοπία ( εκτός αν θες φυσικά, ποιά είμαι εγώ να στο απαγορεύσω) για να γευτείς ένα φλυτζάνι καφέ, γεμάτο γεύση και αρώματα. Μπορείς απλά να ταξιδέψεις μέχρι τη γειτονική και πανέμορφη Κωνσταντινούπολη.