Από τότε που υπάρχει ο άνθρωπος στη Γη, έχουν πιθανότατα ύπαρξη και τα ψέματα. Λέμε ψέματα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, να γλιτώσουμε από μία άβολη θέση ή να μην πληγώσουμε πρόσωπα που αγαπάμε. Τα ψέματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, είναι και αυτά μέρος της ανθρώπινης φύσης.

Τα άστρα για άλλη μία φορά, λοιπόν, μας αποκαλύπτουν τον τρόπο που λέει κάθε ζώδιο κάποιο ψέμα αλλά και το πώς διαχειρίζεται τις συνέπειες αυτού! Μετανιώνει ή απλώς μαθαίνει να ζει με αυτό και το επαναλαμβάνει συνεχώς;

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Οι Κριοί δε δίνουν και τόσο μεγάλη σημασία στο ψέμα. Στην πραγματικότητα, δε βρίσκουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο να χρησιμοποιούν τα ψέματα στη ζωή τους. Μία ακόμη σοβαρή αιτία, δε, που τους κάνει να αποφεύγουν την απόκρυψη της αλήθειας είναι το δράμα που έπεται σε περίπτωση που κάποιος τους αντιληφθεί. Δεν έχουν καθόλου υπομονή στο να το διαχειριστούν και αυτό είναι κάτι που τους απωθεί από το να το προκαλέσουν!

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Οι Ταύροι είναι οι επίμονοι του ζωδιακού. Θέλουν τα πράγματα να ακολουθούν την πορεία που εκείνοι έχουν χαράξει και αν χρειαστεί να κάνουν κάποιες θυσίες για αυτόν τον σκοπό, θα το τολμήσουν. Αν έχουν ένα στόχο, ενδέχεται να σου πουν κάποιο μικρό, «λευκό» ψεματάκι που θα τους βοηθήσει να τον πετύχουν ανώδυνα και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Δίδυμος (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Αν ψάχνεις να δεις ποιο ζώδιο μπορεί να σου πουλήσει πολύ εύκολα την αλήθεια για ψέμα, τότε απευθύνσου σε κάποιον/α Δίδυμο. Οι Δίδυμοι λατρεύουν να απολαμβάνουν την προσοχή των άλλων για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, μπορούν να συνθέτουν με τη φαντασία τους περίτεχνες ιστορίες που βασίζονται σε ελάχιστη έως και μηδαμινή δόση αλήθειας. Το ψέμα για το συγκεκριμένο ζώδιο, είναι ξεκάθαρα η δεύτερη φύση του.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Οι τρυφεροί και περιποιητικοί Καρκίνοι, θα πουν ψέματα αν και εφόσον κρίνουν οι ίδιοι ότι με αυτόν τον τρόπο σε προστατεύουν από κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα. Ενδέχεται να σε διαβεβαιώνουν ότι όλα βαίνουν καλώς, αλλά γύρω σου να διαδραματίζεται μία καταστροφική κατάσταση.

Αυτό είναι το χειρότερο χαρακτηριστικό του ζωδίου σου

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Όπως οι Δίδυμοι έτσι και οι Λέοντες, επιθυμούν να συγκεντρώνουν πάνω τους όλα τα βλέμματα. Μπορεί να ξεκινήσουν να σου εξιστορούν μία αληθινή ιστορία και να υπερβάλλουν λέγοντας κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο ψέμα, βλέποντας, παράλληλα, την έκπληξη στο βλέμμα σου. Ο θαυμασμός που εκλαμβάνουν από εσένα, πυροδοτεί τη φαντασία τους!

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Οι υπεραναλυτικοί και ρεαλιστές Παρθένοι, απεχθάνονται και εκείνοι το ψέμα όπως ακριβώς και οι Κριοί. Προτιμούν να αντιμετωπίζουν τις πραγματικές διαστάσεις και συνέπειες μίας κατάστασης και όχι να χρησιμοποιούν τα ψέματα για να καθησυχάζονται οι ίδιοι ή οι γύρω τους. Η μόνη περίπτωση που κάποιος Παρθένος μπορεί να σου πει ψέματα, είναι αν μετά από πολλή σκέψη και ανάλυση κρίνει ότι η αλήθεια θα αναπαράγει ακόμη περισσότερο ένα φαύλο κύκλο αρνητικών συμβάντων.

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Οι Ζυγοί είναι οι διπλωμάτες του ζωδιακού. Θέλοντας να υπερισχύει τις περισσότερες φορές η γνώμη τους, χρησιμοποιούν μικρά αλλά αληθοφανή ψέματα. Σε αντίθεση με τους Διδύμους ή τους Λέοντες, τα δικά τους ψέματα γίνονται πιστευτά από όσους τα ακούν και φροντίζουν πάντοτε να έχουν προβλέψει την παραμικρή αστοχία ή απορία που ενδέχεται να προκύψει.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Αν τυχαίνει να συναναστρέφεσαι με κάποιον/α Σκορπιό, τότε μάθε ότι είναι ένα από τα πιο ευφυή ζώδια. Εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια μίας κατάστασης για αυτό και μπορούν να συνθέσουν το ΤΕΛΕΙΟ ψέμα. Όσο και αν το ψάξεις, δε θα βρεις ούτε ένα μικρό ψεγάδι που θα σε κάνει να υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά. Τα ψέματα, ωστόσο, είναι σίγουρα μέρος της γοητείας τους… ας το παραδεχτούμε!

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Ο φιλικός και εξωστρεφής Τοξότης είναι σχεδόν απίθανο να σου πει ψέματα. Εκτιμά και σέβεται τόσο πολύ τις φιλίες ή τις ερωτικές σχέσεις που συνάπτει, που δε ρισκάρει να τις καταστρέψει για κάτι τόσο επιπόλαιο. Στην απίθανη, βέβαια, περίπτωση που θα αναγκαστεί να πει ψέματα, θα το κάνει όσο καλά δε φανταζόσουν ποτέ ότι θα μπορούσε!

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Οι Αιγόκεροι λατρεύουν την αλήθεια και την ευθύτητα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Λόγω της δύσπιστης φύσης τους, αρνούνται να πουν ψέματα και να κινήσουν και οι ίδιοι/ες τις υποψίες σε κάποιο άτομο που αγαπούν ή εκτιμούν. Σε περίπτωση που ξεστομίσουν κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο ψέμα, είναι σίγουρο ότι οι τύψεις τους δε θα τους αφήσουν να το αποκρύψουν για πολύ καιρό.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Εδώ έχουμε άλλο ένα ζώδιο που η φαντασία του καλπάζει και μπορεί να συνθέσει απίστευτες ιστορίες. Παρόλα αυτά, οι Υδροχόοι έχουν έναν τρόπο να σε πείθουν ότι αυτά τα υπερβολικά στοιχεία που σου παρουσιάζουν είναι η αλήθεια. Αγαπούν το ψέμα και τους ιντριγκάρει η διαδικασία κατασκευής του!

Ιχθύς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Οι Ιχθύες είναι τόσο ευαίσθητα άτομα που ο μόνος λόγος για να σου πουν ψέματα είναι με σκοπό να μην πληγωθείς και για να σε προστατεύσουν από κάτι που μπορεί να σε διαλύσει. Η τρυφερότητα αυτή, μάλιστα, που επιδεικνύουν, σε κάνει πολλές φορές ακόμη και όταν το ψέμα τους αποκαλύπτεται, να τους δικαιολογείς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Αυτό το ζώδιο έχει την τάση να απατάει περισσότερο

featured image: creatiph.it