Όλοι έχουμε προτερήματα και ελαττώματα. Ορισμένα ελαττώματα είναι ασήμαντα, υπάρχουν όμως και άλλα που είναι πραγματικά σοβαρά, όπως το να κρίνεις την εμφάνιση κάποιου, να είσαι αγενής ή να ξεχνάς σημαντικές πληροφορίες, όπως τα γενέθλια των αγαπημένων σου ατόμων.

Όπως αποδεικνύεται, οι άνθρωποι που συνήθως προκαλούν… πονοκέφαλο με τα ελαττώματά τους ανήκουν σε συγκεκριμένα ζώδια.

6. Ζυγός

Ο Ζυγός είναι γνωστός για τη διπλωματία του και την επιθυμία του να κάνει τους πάντες ευτυχισμένους. Κυβερνάται, όμως, από την Αφροδίτη, «τον πλανήτη της ομορφιάς και του πόθου», σύμφωνα με την αστρολόγο Rachel Clare, και «μπορεί να είναι πραγματικά αλαζόνας και αντιπαθητικός στις χειρότερες στιγμές του».

«Ο Ζυγός νοιάζεται μόνο για τον εαυτό του και ξεκάθαρα θα απορρίψει οποιονδήποτε άλλον στο δωμάτιο αν αισθάνεται ότι απειλείται από αυτόν, ειδικά όταν πρόκειται για θέματα εξωτερικής εμφάνισης», λέει η αστρολόγος Lisa Barretta. Η Clare συμφωνεί για τη ματαιοδοξία του και λέει ότι οι Ζυγοί μπορεί να «έχουν εμμονή με την εμφάνιση και την κοινωνική τους θέση».

Έτσι, ενώ αυτό το ζώδιο αποφεύγει τη σύγκρουση πάση θυσία, μπορεί επίσης να αποφύγει μια χαλαρή κατάσταση, που οι άνθρωποι δεν «φορούν» τον επίσημο, ανταγωνιστικό εαυτό τους.

5. Παρθένος

Οι τελειομανείς του ζωδιακού δεν θα θεωρούνταν αντιπαθητικοί αν κρατούσαν ορισμένες συμπεριφορές για τον εαυτό τους. Όμως, είναι «ιδιότροποι, επικριτικοί, ψυχαναγκαστικοί και συνέχεια παραπονιούνται», σημειώνει η Barretta.

«Όχι μόνο θέτουν στον εαυτό τους απίστευτα υψηλά standards, αλλά περιμένουν το ίδιο και από τους άλλους», εξηγεί η αστρολόγος Tara Bennet. «Δεν συγχωρούν ποτέ τα λάθη σου και θα τα επισημαίνουν ακατάπαυστα».

Εμφανίσου με πέντε λεπτά καθυστέρηση στο ραντεβού και θα συναντήσεις έναν πολύ δυσαρεσημένο Παρθένο. Πείραξες τα πράγματά του; Καλύτερα να κρυφτείς, γιατί αν σε βρει, θα γίνει σύρραξη.

4. Κριός

«Η δυναμική, περήφανη και τολμηρή προσωπικότητα του Κριού είναι γνωστό ότι υπερισχύει στον χώρο τις περισσότερες φορές», σημειώνει η Clare. Αυτό μπορεί να είναι ακίνδυνο αν έχουν εύθυμη διάθεση, αλλά αν βγει προς τα έξω η φλογερή τους πλευρά, οι Κριοί δεν θα «σκεφτούν τίποτα όταν πρόκειται να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους», λέει η Charlotte Kirsten, ιδρύτρια του ιστολογίου αστρολογίας Typically Topical.

«Αυτό που τους κάνει αντιπαθητικούς είναι ότι έχουν πάντα δίκιο και δεν σταματούν να παλεύουν μέχρι να το αποδείξουν», λέει η Frances Yahia, αστρολόγος και πνευματική σύμβουλος.

3. Καρκίνος

Ως το πιο συναισθηματικό ζώδιο, είναι πιθανό, μόλις ο Καρκίνος δει ότι συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη λίστα, να αρχίσει να κλαίει – αυτό ακριβώς είναι το είδος της αντιπαθητικής συμπεριφοράς που επισημαίνουν οι αστρολόγοι. «Οι καρκίνοι μπορεί να είναι εξαιρετικά δραματικοί και θέλουν όλοι να γνωρίζουν ακριβώς πώς νιώθουν», λέει η Clare.

Τείνουν, μάλιστα, να χρησιμοποιούν την ευαισθησία τους για να πάρουν αυτό που θέλουν. «Είναι ο άνθρωπος που θα σου προσφέρει ιδανική φροντίδα, κάτι που το κάνει δύσκολο να θυμώσεις μαζί του, αλλά αυτός είναι ο τρόπος του Καρκίνου να χειραγωγεί», εξηγεί ο Yahia.

Αν ο Καρκίνος έκανε για σένα ένα άσχημο παθητικο – επιθετικό σχόλιο που σε ενόχλησε, θα αρχίσει να κλαίει με λυγμούς και θα προσκολληθεί τόσο πολύ πάνω σου, που δεν αποκλείεται να καταλήξεις να του ζητάς και συγνώμη.

2. Λέων

Κανένα ζώδιο δεν έχει μεγαλύτερο εγώ από τον Λέοντα. «Κυβερνώνται από τον φωτεινό Ήλιο, γι’ αυτό και οι Λέοντες γνωρίζουν ακριβώς τι χρειάζεται για να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής», λέει η Kirsten. «Αν και συχνά πιστεύουν ότι δίνουν ζωή στο πάρτι και σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή πάνω τους, δεν συνειδητοποιούν ότι πολλές φορές φέρονται αλαζονικά, εγωιστικά και καταλήγουν να γίνονται αντιπαθητικοί».

Όταν πρέπει να μοιραστούν το επίκεντρο με άλλους, είναι πιθανό ο Λέων να κάνει απίστευτα πράγματα, προκειμένου να περιθωριοποιήσει τους ανταγωνιστές του και να γίνει και πάλι ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Αυτό, όμως, ισχύει για όσο θεωρεί ότι πρέπει να πρωταγωνιστήσει. Όση σημασία δίνει στο χρόνο που βρίσκεται στο επίκεντρο, άλλη τόση θα δώσει όταν έρθει η ώρα να ασχοληθεί με κάποιον άλλο. Τότε θα σιωπήσει και θα ακούσει προσεκτικά.

1. Αιγόκερως

Όπως εξηγεί η Kirsten, «σε μια προσπάθεια να κάνουν τα πάντα βάσει κανόνων, χάνουν την αίσθηση της ευελιξίας και την ικανότητά τους να απολαύσουν τη ζωή. Οι Αιγόκεροι είναι τόσο αφοσιωμένοι στην καριέρα και την επαγγελματική τους ανέλιξη, που σχεδόν υποτιμούν εκείνους που δεν εκτιμούν την εργασία με τον ίδιο τρόπο.

Μπορεί να ετοιμάσεις την καλύτερη έκπληξη για τον Αιγόκερω, αλλά τελικά εσύ θα εκπλαγείς από το πόσο εύκολα θα σε εγκαταλείψει για να ολοκληρώσει μια επαγγελματική υποχρέωση.

«Οι έντονες κρίσεις τελειομανίας τους και οι υψηλές προσδοκίες τόσο από τους ίδιους, όσο και από τα αγαπημένα τους πρόσωπα κατά καιρούς τους καθιστούν αφόρητους», προσθέτει η Kirsten. Η Yahia υποστηρίζει ότι ο Αιγόκερως έχει μια ελιτίστικη συμπεριφορά, ενώ η Bennet λέει ότι δεν δείχνει κανέναν ενδοιασμό όταν πρόκειται να επιδείξει τα επιτεύγματά του.