Αυτό το σπίτι στο Άμστερνταμ θα το λατρέψει ο μινιμαλιστικός εαυτός σου

Ένα δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο έδωσε ζωή σε αυτό το ιστορικό κτίριο στο κέντρο του Άμστερνταμ. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι πως συνδυάζει στοιχεία που θεωρητικά δεν ταιριάζουν μαζί. Όπως η ξύλινη οροφή του με rustic επιρροές, με το δρύινο παρκέ δάπεδο, τα μαύρα ράφια, τα χνουδωτά χαλιά και τα μεσαιωνικού τύπου έπιπλα.

Όλα αυτά, στη θεωρία, δεν θα συνδυαστούν καλά όμως αυτό το ρετιρέ στο Άμστερνταμ τη διαψεύδει. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο ενός κτηρίου που χτίστηκε το 1916 από τον αρχιτέκτονα Philip Anne Warners, ο οποίος θεωρείται ως ο «πατέρας» των μοντέρνων οικιών στην Ολλανδία. Ήταν ένας εκ των δημιουργών της σχολής που ήθελαν τις προσόψεις να συνδυάζουν δύο υλικά, το τούβλο και το τσιμέντο.

Το εν λόγω ρετιρέ όμως, δε σχεδιάστηκε από εκείνον. Αγοράστηκε από ένα ζευγάρι που εργάζεται στον τομέα της μόδας και δόθηκε ως project στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο. Αρχικά, είχε την κλασική διαρρύθμιση με το μεγάλο χολ και τα πολλά, μικρότερα δωμάτια.

Οι διακοσμητές αποφάσισαν να τιμήσουν την αισθητική του κτιρίου και να διαμορφώσουν το εσωτερικό του σπιτιού σύμφωνα με αυτή.

Τοίχοι γκρεμίστηκαν, χώροι δημιουργήθηκαν και η μνήμη, αλλά και το όραμα, του Warners πρωταγωνίστησαν.

To σαλόνι του σπιτιού

Vogue / Kasia Gatkowska

Vogue / Kasia Gatkowska

Ο χώρος της κουζίνας και της τραπεζαρίας

Vogue / Kasia Gatkowska

Vogue / Kasia Gatkowska

Vogue / Kasia Gatkowska

Το υπνοδωμάτιο

Vogue / Kasia Gatkowska

featured photo: Vogue / Kasia Gatkowska
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.