Η cheerleading ταινία «Bring it On» με πρωταγωνίστρια την Kirsten Dunst, κλείνει φέτος τα είκοσι χρόνια από την πρεμιέρα της.

Είκοσι χρόνια πριν, οι East Compton Clovers αναμετρήθηκαν με τους Rancho Carne Toros στους τελικούς και εμείς ακόμη τη βλέπουμε με το ίδιο πάθος. Η ταινία που πλέον είναι κλασική αναφορά της pop κουλτούρας συνδύαζε το girl power, το sex appeal και τον αθλητισμό. Άλλωστε, ήταν από τις πρώτες ταινίες για νεαρά κορίτσια που -ω τι έκπληξη!- μιλούσαν για κάτι άλλο εκτός από αγόρια, καθιστώντας την αρκετά μπροστά από την εποχή της.

Η ταινία ντεμπούταρε κατευθείαν στην πρώτη θέση του αμερικάνικου box office κερδίζοντας σχεδόν 90 εκατομμύρια δολάρια. Η σεναριογράφος της, Jessica Bendinger, με αφορμή την επέτειο των 20 ετών από την πρεμιέρα, αποκάλυψε μερικά πράγματα που δεν ξέραμε.

Το opening cheer σχεδόν διαγράφτηκε από το τελικό μοντάζ

Η κλασική πλέον σκηνή έναρξης σχεδόν αφαιρέθηκε από τελικό μοντάζ. Ένας παραγωγός πρότεινε να κοπεί η σκηνή που η Torrance (Dunst) ονειρευόταν πως κατάφερε επιτέλους να γίνει αρχηγός της ομάδας αλλά ξύπνησε όταν κατάλαβε πως ήταν topless. Η παραγωγή ήθελε να αφαιρεθεί η σκηνή λόγω χρόνου και ειδικά ένας από αυτούς επέμενε πολύ. Η Jessica Bendinger, δήλωσε πως το cheerleading είναι κάτι μπερδεμένο για πολλούς και ειδικά ένας λευκός άνδρας στη θέση της παραγωγής είχε πολλά στερεότυπα στο μυαλό του.

https://www.youtube.com/watch?v=95MCkvMppaY

Υπήρχε η σκέψη για ένα διαφορετικό τέλος

Μπορεί οι Toros να έχασαν τελικά στο τουρνουά, όμως υπήρχε η σκέψη για ένα εναλλακτικό τέλος. Είχε προταθεί ως ιδέα να απονεμηθεί στην Torrance ένα βραβείο για την Cheerleader της Χρονιάς. Η Bendinger δήλωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν μία αδύναμη προσθήκη σε ένα πολύ δυνατό τέλος.

Η ταινία είχε προβλέψει το μέλλον

Η opening scene -που ευτυχώς δεν κόπηκε- αρχικά ήταν το όνειρο της Torrance πως το cheerleading ήταν ολυμπιακό άθλημα. Δεκαοχτώ χρόνια μετά, το 2018, ένα σχολείο από την Αμερική κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στη Νότια Κορέα.

Επιπλέον, έχει ανοίξει ήδη η συζήτηση ώστε να ενταχθεί στα ολυμπιακά αθλήματα.

featured gif: Giphy.com