Τα αυγά είναι μία κλασική επιλογή όταν μιλάμε για πρωινό και τα ποσέ αυγά φαίνεται να έχουν μεγάλη δημοτικότητα ανάμεσα στους υπόλοιπους τρόπους μαγειρέματος. Παρότι μπορείς εύκολα να τα βρεις σε μαγαζιά που σερβίρουν πρωινό και brunch, η διαδικασία γίνεται λιγότερο εύκολη όταν καλείσαι να τα φτιάξεις στην κουζίνα σου.

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολη η μέθοδος με τον στρόβιλο στο νερό, υπάρχουν όμως δύο τρόποι να τα φτιάξεις με απόλυτη επιτυχία. Εμείς θα σου πούμε και τους δύο και εσύ διάλεξε αυτόν που σε βολεύει.

Αυγό ποσέ με χρήση κουτάλας

Για αυτή τη μέθοδο θα χρησιμοποιήσεις μία κουτάλα από αυτές που σερβίρουμε τη σούπα. Λάδωσε ελαφρά το εσωτερικό της και στερέωσε τη μέσα σε ένα μπολ, ώστε να σπάσεις το αυγό στην λαδωμένη επιφάνεια.

Παράλληλα, βάλε ένα κατσαρολάκι με νερό να βράσει και στη συνέχεια τοποθέτησε την κουτάλα σου στην επιφάνεια του.

Πρέπει να τη βυθίσεις στο νερό, χωρίς όμως να μπαίνει νερό στο εσωτερικό της. Με αυτό τον τρόπο το αυγό σου θα ψηθεί μετά από μερικά λεπτά και θα μπορείς εύκολα να αποφασίσεις πόση ώρα θα το αφήσεις ανάλογα με το πόσο ψημένο το θέλεις.

Αυγό ποσέ με χρήση μεμβράνης

Ίσως να προτιμήσεις αυτή τη μέθοδο αν θέλεις να φτιάξεις πολλά αυγά ταυτόχρονα. Βάλε μεμβράνη στο εσωτερικό ενός μπολ και λάδωσε τη ελαφρά. Στη συνέχεια σπάσε ένα αυγό μέσα, πιάσε τις άκρες της μεμβράνης και στριφογύρισε τις, όπως είναι οι καραμέλες στις άκρες τους. Φτιάξε έναν μικρό κόμπο για να κλείσει και στη συνέχεια βάλε το σε νερό που βράζει για μερικά λεπτά. Ο χρόνος εξαρτάται από το πόσο σφιχτό το θες.

Μπορείς να φτιάξεις πολλές μεμβράνες και να τις βράσεις ταυτόχρονα. Μετά το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις τον κόμπο και να αφαιρέσεις τη μεμβράνη.

Βάλε τα αυγά σου πάνω σε ψημένο ψωμί με αβοκάντο, φτιάξε αυγά μπένεντικτ, ή άσε τη φαντασία σου ελεύθερη για να δημιουργήσεις την δική σου αγαπημένη συνταγή.

featured photo: www.cookinglight.com