Είναι αλήθεια οτι δεν μπορείς να κάψεις λίπος μεμονωμένα σε ξεχωριστά σημεία του σώματος. Μπορεί η άσκηση σε μια συγκεκριμένη περιοχή να βοηθάει τους μύες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα έχεις στοχευμένη απώλεια. Αντίθετα, το λίπος αποβάλλεται με φυσικό τρόπο από ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Έτσι, εάν επιθυμείς γραμμωμένα και δυνατά χέρια, πρέπει να φτιάξεις μια ρουτίνα προπόνησης που να χωρίζεται ισομερώς σε cardio και ενδυνάμωση με βάρη. Όπως η HIIT που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την καύση λίπους.

Δοκίμασε να εντάξεις στο πρόγραμμά σου και τις παρακάτω ασκήσεις. Θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις πιο γρήγορα τα γραμμωμένα χέρια που έχεις στόχο.

Έλξεις δικεφάλου

Μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις τόνωσης που μπορείς να κάνεις με απλούς αλτήρες.

Πάρε ένα βαράκι σε κάθε χέρι. Οι παλάμες σου φρόντισε να βρίσκονται στραμμένες προς τα πάνω. Έπειτα, σήκωσε αργά τους αλτήρες προς το στήθος σου, κρατώντας τους αγκώνες κοντά στα πλευρά σου. Οι ώμοι σου προσπάθησε να μένουν συνεχώς κάτω. Στη συνέχεια, χαμήλωσε αργά τους αλτήρες, για να ολοκληρώσεις μια επανάληψη. Κάνε το ίδιο 12-15 φορές.

Push-Ups

Είναι μια κλασική άσκηση για την τόνωση των χεριών.

Ξεκινάς με ένα plank σε ψηλή θέση. Λυγίζεις τους αγκώνες, χαμηλώνεις το στήθος προς το έδαφος και τη μύτη σου να αγγίζει σχεδόν το πάτωμα. Εμπλέκεις τον πυρήνα του κορμού και σφίγγεις τους γλουτούς. Με αυτόν τον τρόπο, διατηρείς το σώμα σου σε μια ευθεία, ενώ κάνεις όλη την κίνηση. Έπειτα, επιστρέφεις στην αρχική σου θέση. Δοκίμασε να επαναλάβεις για 12-15 φορές. Αν δυσκολεύεσαι, ακούμπησε τα γόνατα κάτω.

Kickbacks Τρικεφάλων

Στην άσκηση αυτή κράτα έναν αλτήρα σε κάθε χέρι με τα γόνατά σου ελαφρώς λυγισμένα. Λύγισε τα χέρια, σηκώνοντας τους αλτήρες, ώστε να είναι κοντά στο στήθος. Ύστερα κάνε εκτάσεις αγκώνων και πήγαινε τα χέρια πίσω μέχρι να είναι πλήρως τεντωμένα και παράλληλα με το δάπεδο. Κάνε 12-15 επαναλήψεις.

Πιέσεις με αλτήρες

Αυτή η άσκηση θα σε βοηθήσει στο να μεγιστοποιήσεις και το θερμιδικό σου κάψιμο. Ξεκινάς με το να κρατάς έναν αλτήρα σε κάθε χέρι ακριβώς πάνω από τους ώμους, με τις παλάμες στραμμένες προς τα μέσα. Έπειτα, σηκώνεις τα χέρια σου επάνω. Κάνεις 6-8 επαναλήψεις.

Pull-Ups (ή αλλιώς έλξεις σε μονόζυγο)

Αρχικά, πιάσε την μπάρα με τα χέρια τεντωμένα. Κράτα τον πυρήνα του κορμού σου σφιχτό, εμπλέκοντας στην άσκηση την πλάτη και τους ραχιαίους. Ανέβα μέχρι το πηγούνι σου να περάσει πάνω από τη μπάρα. Ολοκλήρωσε, κατεβαίνοντας στην αρχική σου θέση. Κάνε 10 επαναλήψεις. Καλό είναι να την δοκιμάσεις, όταν θα έχεις δυναμώσει.

images: popsugar.com