Πρόσφατα η Ofcom παρουσίασε ότι ένας μέσος ενήλικας καταναλώνει 25 ώρες την εβδομάδα στις περιηγήσεις του στο instagram. Είμαστε σ αυτούς τους μέσους ενήλικες οπότε αξίζει να δούμε ποιες βασικές απορίες πρέπει να απαντηθούν μια και καλή.

Πως μπορείς να κάνεις κάποιον block και τι συμβαίνει όταν το κάνεις;

Το blocking στο Instagram γίνεται απλά και ευθέως. Θα πας στον λογαριασμό εκείνου που θες να μπλοκάρεις, θα πατήσεις τις τρεις τελείες και ‘Block User’.

Τι γίνεται αφού το κάνεις αυτό; Δεν μπορεί να ακολουθήσει ο ένας τον άλλον εκτός αν τον κάνεις unblock. Μπορείς να τον βρεις στην αναζήτηση ή να σου εμφανιστεί στο feed αν κάποιοι φίλοι σου του κάνουν like. Έτσι δεν θα εξαφανιστεί ποτέ πραγματικά εντελώς, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Όσον αφορά τι μπορεί να δει κάποιος που τον έχεις μπλοκάρει; Μπορεί να σε αναζητήσει, να δει το bio σου, το profile σου λέει ‘No Posts Yet’ και η επιλογή του follow υπάρχει αλλά όταν την πατήσει δεν θα γίνει τίποτα. Οπότε και τότε θα καταλάβει ότι έχει γίνει block.

Aν πραγματικά δεν θες να παρακολουθεί κάποιος το προφίλ σου με τις φωτογραφίες σου τότε θα πρέπει να κάνεις private προφίλ αφού ο καθένας μπορεί να δει ένα ανοιχτό προφίλ ακόμα κι αν δεν έχει λογαριασμό στο instagram.

Mπορώ να δω ποιός βλέπει το προφίλ μου;

Μπορείς να δεις ποιος τσεκάρει τα instagram stories αλλά ευτυχώς δεν μπορεί να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου (ευτυχώς, αν το σκεφτείς καλύτερα)

Μπορώ να ανεβάσω περισσότερες φωτογραφίες σε ένα ποστ;

Χρησιμοποιώντας το Instagram Galleries μπορείς να ανεβάσεις μέχρι 10 φωτογραφίες ή videos με ένα ποστ. Οι followers σου θα μπορούν έτσι να σύρουν τις φωτογραφίες για να τις δουν όλες.

Μπορώ να κάνω rewind τα videos μου;

Μπορείς να παίξεις προς την αρχή τα βίντεο σου από το Boomerang.

Instagram Hack 1: Πως να αποφύγεις τα κατά λάθος like

Ξέρεις το αίσθημα εκείνο που είσαι στην 139η εβδομάδα των φωτογραφιών κάποιου και προσπαθείς να δεις τα tags χωρίς να κάνεις κατά λάθος like.  Πριν ξεκινήσεις αυτή την ύποπτη αναζήτηση βάλε το κινητό σε ‘Airplane Mode’ και έτσι δεν θα μπορείς να κάνεις like.

Instagram Hack 2: Πως να έχεις στην αρχή το αγαπημένο σου φίλτρο

Στο τέλος των φίλτρων υπάρχει μια ροδέλα, επιλέγοντάς την μπορείς να τακτοποιήσεις τα φίλτρα σε ό,τι σειρά θέλεις. Εκεί θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν επιπλέον φίλτρα που μπορείς να δοκιμάσεις, όπως το ‘Dogpatch’, ‘Kelvin’, και ‘Charmes.