Αυτό το άρθρο θα έχει ένα αρτιστίκ ύφος.

Europa

Η τέχνη είναι μίμηση και αναπαράσταση της πραγματικότητας, το είπε και ο Σωκράτης άλλωστε.

Ο καλλιτέχνης προσπαθεί να επικοινωνήσει με το κοινό του εξωτερικεύοντας μέσα από τα έργα του τον πλούτο του εσωτερικού του κόσμου, δίνοντας μορφή στο συναίσθημα, στις εμπειρίες και στις σκέψεις του.

Πρόσφατα ανακάλυψα ένα site που ειδικεύεται στην σύγχρονη τέχνη. Συγκεκριμένα είναι μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης με έδρα το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη. Στην ιστοσελίδα του ART:I:CURATE μπορεί κανείς να ανακαλύψει καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών μέσων (ζωγραφική, περφόρμανς, βίντεο, φωτογραφία, γλυπτική κτλ).

Το στοιχείο που διαφοροποιεί όμως το ART:I:CURATE από άλλες πλατφόρμες τέτοιου είδους είναι η εμπλοκή της ίδιας της κοινότητας των χρηστών στην παραγωγή γεγονότων που μεταφέρουν το ψηφιακό σε φυσικό χώρο. Με βάση τη δραστηριότητα της κοινότητας του διοργανώνει εκθέσεις, συναντήσεις με καλλιτέχνες και άλλου είδους μυστικές συναντήσεις με επίκεντρο την τέχνη σε φυσικό χώρο και χρόνο που δίνουν την ευκαιρία στα μέλη του να συνδιαλλαγούν και να αποφασίσουν ποιον καλλιτέχνη και ποια έργα θέλουν να δουν στις μελλοντικές του εκθέσεις.

02YPocreau_partagerlespace01Μπορεί ο καθένας από εσάς να διαμορφώσει το δικό του προφίλ στο    ART:I:CURATE. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που θα σας δώσει την δυνατότητα να ανακαλύψετε νέους καλλιτέχνες και περισσότερες λεπτομέρειες για τις δράσεις του ART:I:CURATE σε όλον τον κόσμο. Εγώ έχω ξεχωρίσει τους ακόλουθους:

  • Iasonas Kampanis: Μεγαλωμένος στην Αθήνα με έδρα το Λονδίνο. Έχει επιρροές από διάφορες κουλτούρες και αυτό γίνεται αντιληπτό στην δουλεία του. Πειραματίζεται με ψηφιακές τεχνικές και υποστηρίζει την ιδέα της χειραγώγησης ενός φωτογραφικού θέματος, το οποίο έχει επεξεργαστεί ψηφιακά.
  • Yann Pocreau: Μένει και εργάζεται στο Μοντρεαλ, είναι φωτογράφος και ενδιαφέρεται του για τον τόπο όπως επίσης και ο συνδυασμός του τόπου με το εκάστοτε θέμα. Επίσης δίνει έμφαση στην αντίδραση τους στον πλαίσιο των εικόνων.
  • Adam De Neige: Ιρανός καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Βιέννη. Το κύριο ενδιαφέρον του παραμένει η αναζήτηση της ταυτότητας και πειραματίζεται με διάφορα αντικείμενα και την ιστορία πίσω από αυτά.
  • Jovana Mitic: Είναι από την Σερβία και τα έργα της βασίζονται στην έννοια του αρχέτυπου. Όλα έχουν έναν συμβολισμό και σύμφωνα με την ίδια ‘‘ένα μέρος της ιστορίας μπορεί να βρεθεί μέσα στον δικό μας εαυτό’’.
  • Ariel Efron: Μένει στην Νέα Υόρκη είναι από τους καλλιτέχνες που στα έργα του συνδυάζει την χρήση των media με εγκαταστάσεις, με την σχεδίαση ενός χώρου, με την μουσική και με τις εγκαταστάσεις σε ένα μουσείο.

Δείτε το, μπείτε και ψάξτε θα εντυπωσιαστείτε με τους καλλιτέχνες και με τους εαυτού σας ωστόσο.

_MG_7476-RGB

Και φυσικά το bonus track του άρθρου δεν θα μπορούσε να είναι από άλλον. Η μουσική τους είναι απλά Τέχνη.