Κεφαλαιο Tee Shirt

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες τα tee shirts είχαν, έχουν και θα έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων μας. Ανεξάρτητα από την ηλικία, τις πεποιθήσεις, τα μουσικά ακούσματα, τις πολιτικές αντιλήψεις, τις σεξουαλικές προτιμήσεις και όλα τα υπόλοιπα ιδιαίτερα στοιχεία που συνθέτουν τη μοναδικότητα όλων μας, το tee shirt είναι ο κοινός παρανομαστής έκφρασης του χαρακτήρα μας. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη “φυλή” ρούχων, που πάντοτε είναι ικανή είτε να δώσει λύση σε οποιοδήποτε στιλιστικό αδιέξοδο αντιμετωπίσει ο καθένας μας, είτε να “τσαλακώσει” σκόπιμα ένα “αλάνθαστα” επιμελημένο outlook.

1

 Είναι μια από εκείνες τις φορές που η απλότητα ενός ρούχου ή μιας εικόνας είναι ικανή να σε προβλήματίσει ευχάριστα και γιατί όχι δημιουργικά. Αποτελεί το λάβαρο της προσωπικής έκφρασης του καθενός μας, αφού χωρίς υπερβολές το tee shirt, θα μπορούσε να είναι ένας φορέσιμος καμβάς της φιλοσοφίας μας. Πρόκειται για τη μαγεία που δημιουργείται, όταν ένα σχήμα, ένα σύμβολο ή ένα moto τυπώνεται  πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα και η ένταση της έννοιας που περικλύει, πολλαπλασιάζεται από εκείνον/η που το φορά. Οι στιγμές που ένα παιδί νιώθει ανίκητο φορώντας απλά ένα κοντομάνικο ρούχο που έχει πάνω του το σήμα του Superman, οι αναμνήσεις που ζωντανεύουν κάθε φορά που κρατάς το μπλουζάκι από τη συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος και η ακόρεστη διάθεση να εξακολουθείς να φοράς με την ίδια χαρά το ίδιο ρούχο, αποτελούν ξεκάθαρα δείγματα ότι ένα ρούχο 150 γραμμαρίων ουσιαστικά αποτυπώνει πάνω του την ένταση της στιγμής και τη διατηρεί αναλλοίωτη και ζωντανή, κάθε φορά που το φοράς.

 Το παραπάνω γεγονός επιβεβαιώνεται από τη βαρύτητα που έχουν εναποθέσει στα tee shirts η πλειοψηφία των παγκόσμιων σχεδιαστών, λανσάροντας σειρές με περιορισμένο πλήθος σχεδιών και αποχρώσεων, παραχωρώντας με αυτό τον τρόπο λίγο από την μεγαλοπρέπεια της haute couture στο πιο “καθημερινό” ρούχο της παγκόσμιας γκαρνταρόμπας. Με από αυτό τον τρόπο, η αξία του ρούχου δεν κοστολογείται  μόνο από τα υλικά και τον την μέθοδο κατασκευής, αλλά από το concept που περικλείει. Σε περίπτωση που έχετε αναρωτηθεί για κάποιες εξωφρενικά υψηλές τιμές για ένα “απλό tee shirt”, θα ήθελα απλά πριν βγάλετε την ετυμηγορία σας να αναλογιστείτε το εξής. Κυριολεκτικά κάποια tee shirts, φτιάχνονται, επεξεργάζονται και τυπώνονται μοναδικά και όχι μαζικά! Αυτό σημαίνει πως παρ' όλο που ένα ρούχο φαινομενικά είναι ίδιο με το άλλο, έχει τεράστιες μικροσκοπικές διαφορές, καθώς φτιάχνεται από ανθρώπινο χέρι, γεγονός που από μόνο του το διαφοροποιεί καθώς για την υλοποίηση τους, δεν επιλέγεται η κλασσική ρομποτική διαδικασία παραγωγής. Πως λοιπόν κάποιος μπορεί να κοστολογήσει ένα ρούχο, που σε όλα του τα “κοινά” σημεία εμφανίζει αντίστοιχα δαχτυλικά αποτυπώματα με εμάς; Ουσιαστικά το κάθε ρούχο έχει το δικό του χαρακτήρα και είναι μοναδικό!

 Ανεξάρτητα λοιπόν από την εταιρεία κατασκευής και την τιμή ενός tee shirt, αυτό που πραγματικά πρέπει να μας “προβληματίζει” είναι το να εκφράζει απόλυτα την ένταση των αντιλήψεων μας και κατά συνέπεια τον χαρακτήρα μας. Ποτέ ξανά ένα κοντομάνικο μπλουζάκι δεν είχε τόση μεγάλη επιρροή στην παγκόσμια μόδα! Όσο περίπλοκο ή απλό και να είναι αυτό που έχεις την ανάγκη να εκφράσεις, είναι βέβαιο πως όποιον τρόπο και να επιλέξεις να τον αποτυπώσεις, ο καλύτερος καμβάς φιλοξενείας θα είναι πάντα ένα tee shirt ανεξάρτητα από το χρώμα των μαλλιών σου και το πλήθος των ρυτίδων του προσώπου σου.

Αλήθεια εσάς ποιό είναι το αγαπημένο σας;

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.