Τα αρώματα μαλλιών είναι μια από εκείνες τις κατηγορίες που δεν λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη, ειδικά όταν πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αρκεί απλώς να ψεκάσεις λίγο από το κανονικό eau de parfum πάνω από το κεφάλι σου και έτσι να αρωματίσεις τα μαλλιά σου.

Όμως, η διάκριση μεταξύ αρωμάτων μαλλιών και κανονικών αρωμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι σημαντική.

Τα μαλλιά και τα κανονικά αρώματα έχουν σχεδιαστεί για διαφορετικούς σκοπούς και οι συνθέσεις τους αντικατοπτρίζουν αυτές τις διακρίσεις, λένε οι ειδικοί. Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι τα συστατικά που χρησιμοποιούνται, η συγκέντρωση του αρώματος σε κάθε φόρμουλα και η μακροζωία τους.

Τα κανονικά αρώματα περιέχουν συνήθως υψηλότερη ποσότητα αλκοόλ, η οποία μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Τα αρώματα μαλλιών, από την άλλη πλευρά, περιλαμβάνουν ενυδατικά συστατικά που θρέφουν τα μαλλιά και τα προστατεύουν από τη φθορά.

Είναι τα αρώματα μαλλιών ασφαλή στη χρήση;

Η απάντηση εξαρτάται. Αυτά τα προϊόντα έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τη ζημιά και την ξηρότητα, που μπορεί να προκληθούν από την υψηλότερη περιεκτικότητα σε αιθανόλη στα παραδοσιακά αρώματα. Επιπλέον, το άρωμα μαλλιών τείνει να δημιουργείται με συστατικά που ενυδατώνουν τα μαλλιά, ενώ τα κανονικά σκευάσματα πρέπει να βρουν μια ισορροπία αρώματος και οικονομικά αποδοτικών συστατικών που θα τους επιτρέψουν να αποφέρουν κέρδος στο προϊόν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παρουσία συστατικών όπως η προπυλενογλυκόλη, η οποία είναι αρκετά φθηνή αλλά εξατμίζεται γρήγορα.

Για αληθινή θρέψη μαζί με άρωμα, θα πρέπει να αναζητήσεις συστατικά όπως γλυκερίνη, φυτικά αλκάνια και φυτικά έλαια.

Αν ψάχνεις για ένα άρωμα μαλλιών που θα κάνει τα μαλλιά σου να μυρίζουν άνοιξη, δες παρακάτω τις προτάσεις μας.

Gisou Mini Honey Infused Hair Perfume

Το μέλι είναι ένα φυσικό ενυδατικό και για καλή μας τύχη, η Gisou έφτιαξε ένα άρωμα μαλλιών που περιέχει το συστατικό. Στην τελευταία έκδοση, η διακριτική-γλυκιά μυρωδιά του μελιού θα συνδυάζεται με τις πρόσθετες νότες από περγαμόντο, τριαντάφυλλο και βανίλια για να προσφέρει όχι μόνο ένα σχεδόν γκουρμέ άρωμα αλλά και μια γυαλιστερή λάμψη.

Balmain Hair Perfume – Ginger 1974 

Είσαι λάτρης των πικάντικων αρωμάτων; Το άρωμα Ginger Hair της Blamain είναι πιθανό για σένα. Λάδι τζίντζερ, βανίλια, ξύλο κασμίρι και σουέτ είναι μερικές από τις νότες που συνθέτουν αυτό το άρωμα. Με έναν τέτοιο συνδυασμό, δεν θα σε κατηγορήσουμε αν μετά το κεφάλι σου ψεκάσεις και τα ρούχα σου.