Ψεκάζεις το άρωμά σου μετά το ντους; Bάζεις το άρωμα σου ενώ το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο; Βάζεις άρωμα σε τυχαία σημεία με τυχαίο τρόπο; Διάβασε παρακάτω τις βασικές συμβουλές που πρέπει να ξέρεις για μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμά σου.

1. Bάλε άρωμα κατευθείαν μετά το ντους

Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, αυτό είναι το βασικό μυστικό για να κρατάει το άρωμά σου όλη μέρα. Για να έχεις τα μέγιστα αποτελέσματα, ψέκασε το άρωμά σου κατευθείαν μόλις βγεις από το ντους, γιατί το ενυδατωμένο δέρμα το διατηρεί περισσότερο.

2. Φρόντισε το δέρμα σου να είναι ενυδατωμένο

Η ενυδάτωση είναι το κλειδί. Επίλεξε μια body lotion από τη σειρά στην οποία ανήκει και το άρωμά σου, για να γίνει ακόμα πιο έντονη η signature μυρωδιά σου.

today.com

3. Ψέκασε το άρωμά σου στα σημεία που χτυπούν οι παλμοί σου

Τα ιδανικά σημεία για να ψεκάσεις το άρωμά σου είναι τα σημεία που χτυπούν οι παλμοί σου, δηλαδή οι καρποί, οι αγκώνες και πίσω από τα γόνατά σου. Αυτές οι ζεστές περιοχές θα βοηθήσουν το άρωμά σου να διατηρηθεί περισσότερο.

4. Απόφυγε το να τρίψεις τους καρπούς σου μετά την εφαρμογή του αρώματος

Ο πιο εύκολος τρόπος να μειώσεις τη διάρκεια του αρώματός σου, είναι να τρίψεις τους καρπούς σου αφού το ψεκάσεις σε αυτούς. Η τριβή αποδυναμώνει τις top νότες του αρώματος. Αν θες να μεταφέρεις το άρωμα από τους καρπούς στους αγκώνες, προτίμησε να το κάνεις ταμποναριστά.

5. Κάνε layering στα προϊόντα

Το σωστό layering των προϊόντων περιποίησής σου θα κάνει και το άρωμά σου να διαρκέσει περισσότερο. Τι σημαίνει αυτό; Ξεκίνησε από το shower gel, συνέχισε με τη body lotion και ολοκλήρωσε τη ρουτίνα του ντους σου με το άρωμά σου. Ιδανικά, και τα τρία προϊόντα είναι της ίδιας εταιρείας και συλλογής.

6. Δώσε προσοχή στη formula που χρησιμοποιείς

Διάβασε τη συσκευασία του αρώματός σου και δες ποια από τις τρεις αναγραφές εντοπίζεις: parfum, eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne, eau fraiche. Από το κάθε είδος έχεις να περιμένεις ανάλογη διάρκεια, οπότε είναι σημαντικό να γνωρίζεις καλά το προϊόν που έχεις επιλέξει.

Πόσο περίπου κρατάει ένα άρωμα; Ένας γενικός κανόνας, θέλει το άρωμα να διαρκεί περίπου 24 ώρες. Τα eau de parfums πέντε με οχτώ, τα eau de toilettes περίπου τρεις και τα eau de colognes δύο. Τέλος τα eau fraiche το πολύ μια ώρα.

featured image: Byrdie