Πολλοί βρίσκουμε τα ασπρόμαυρα υπνοδωμάτια βαρετά ή υπερβολικά minimal. Αν ταυτίζεσαι και εσύ με αυτή την τοποθέτηση, οι παρακάτω φωτογραφίες θα σου αλλάξουν άποψη. Επίσης, θα διαβάσεις και tips διακόσμησης για το πώς να έχεις το ιδανικό αποτέλεσμα αν τελικά αποφασίσεις να επενδύσεις στο άσπρο και στο μαύρο για το δωμάτιό σου.

Ανάμειξε τόνους και υφές

COURTESY OF PELLA HEDEBY

Είναι γεγονός ότι ένα ασπρόμαυρο δωμάτιο μπορεί εύκολα να περάσει από το minimal, στο έχω-ανάγκη-το-declutter. Για αυτό καλό θα είναι να αναμειγνύονται τόνοι και υφές σε ένα υψηλής αντίθεσης δωμάτιο. Για παράδειγμα, η προσθήκη του γκρι σε σημεία του κρεβατιού ρίχνει λίγο την αντίθεση μεταξύ του λευκού και του μαύρου.

Πειραματίσου με τα στυλ

BHDM DESIGN

Στην ασπρόμαυρη παλέτα μπορείς να ενσωματώσεις διάφορα στυλ. Από ξύλινα αντικείμενα και λεπτομέρειες μέχρι λευκές αποχρώσεις. Επίσης, ένα λευκό ταβάνι και δύο μεγάλα παράθυρα είναι ό,τι χρειάζεται για να γεμίσει το δωμάτιο με φως. Λειτουργώντας τέλεια σε συνδυασμό με τη ζεστασιά που προσδίδει το ξύλο.

Δημιούργησε ισορροπία

BHDM DESIGN

Ακριβώς όπως στη φωτογραφία: Οι μαύροι τοίχοι, οι μαύροι πίνακες και το μαύρο κεφαλάρι έρχονται σε τέλεια αντίθεση με τις προσθήκες πράσινου και λευκού.

Πρόσθεσε πινελιές χρώματος

CHAD WILSON

Με το να προσθέσεις χρώμα θα βοηθήσει στο να μη φαίνεται το ασπρόμαυρο δωμάτιο αφιλόξενο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω στοιχείων τέχνης ή διακόσμησης, όπως ριχτάρια, φωτιστικά ή μαξιλάρια.

Παίξε με αξεσουάρ

COURTESY OF PELLA HEDEBY

Πρόσθεσε αξεσουάρ όπως διακοσμητικά μαξιλάρια, φωτιστικά ή ένα ελκυστικό vintage item που θα κάνει αντίθεση.

Ενσωμάτωσε μεταλλικά στοιχεία

ALYSSA ROSENHECK

Σε ένα minimal περιβάλλον όπως ένα ασπρόμαυρο υπνοδωμάτιο διάφορες μεταλλικές λεπτομέρειες μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια προσθήκη. Για παράδειγμα, ένας κλασικός, χρυσός πολυέλαιος ή ένα χαλί με χρυσές και καφέ αποχρώσεις.

Επίλεξε το λευκό για τους τοίχους

COURTESY OF PELLA HEDEBY

Όταν επιλέγεις χρώμα για τους τοίχους, με στόχο το ασπρόμαυρο εφέ, διάλεξε το λευκό. Όπως και στα στρώματα και τα αξεσουάρ γύρω από το κρεβάτι. Το μαύρο επένδυσε το στη διακόσμηση των τοίχων και σε λεπτομέρειες όπως κορνίζες και φωτιστικά. Τη μονοτονία σπάσε με γκρι λεπτομέρεις, όπως ένα ριχτάρι.