Πως μια αποθήκη μετατράπηκε στον πιο ζεστό και φιλόξενο ξενώνα

Πώς μια αποθήκη μετατράπηκε στον πιο ζεστό και φιλόξενο ξενώνα

Η πρόκληση ήταν η εξής: Πώς παίρνεις ένα άδειο δωμάτιο και το μετατρέπεις σε έναν χώρο που θα λατρέψει ακόμη και ο πιο παράξενος καλεσμένος σου; Πως μετατρέπεις έναν χώρο που λειτουργούσε ως αποθήκη ξυλουργικής και στούντιο μουσικής σε εξοχικό σπίτι; Οι ιδιοκτήτες ήθελαν αρχικά να είναι ένα μέρος που θα μπορούσαν να μείνουν τα πεθερικά τους όταν τους επισκέπτονται.

Η σχεδιάστρια από το Λος Άντζελες Claire Thomas κλήθηκε για να πραγματοποιήσει αυτό τους το όνειρο. Το μικροσκοπικό αυτό σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1920, είναι περίπου 46 τετραγωνικά μέτρα και τώρα περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο, μια μικρή κουζίνα και μια γωνιά μουσικής. Εσωτερικά, μοιάζει με ένα παραμύθι! ''Ήθελα πραγματικά να γίνει αναφορά στα τέλη της δεκαετίας του 1920'', λέει η Thomas. ''Μου αρέσει να αντλώ έμπνευση από το παρελθόν.''

''Για την κουζίνα χρησιμοποιήθηκε το χάλκινο χρώμα. Έχει αυτήν την καταπληκτική φωτεινή ποιότητα για να κάνει την κουζίνα να μοιάζει με ένα κομβικό σημείο'', λέει η Thomas. Επίσης ανακάλυψε ένα μικρό παράθυρο που είχε καλύψει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης, φέρνοντας τη ζωή ξανά πίσω στη μικρή κουζίνα. Τώρα είναι ένας λειτουργικός, όμορφος χώρος που θα εξελιχθεί ακόμα περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.

Στο υπνοδωμάτιο, το πράσινο έπιπλο στο χρώμα της μέντας που υπήρχε ήδη πήρε νέα πνοή με ένα γρήγορο πέρασμα ενός ίδιου χρώματος κιμωλίας.

Το μικροσκοπικό μπάνιο που υπήρχε επεκτάθηκε για να δημιουργηθεί ένας υπέροχος χώρος. Όπως θα δεις, κατάφεραν να χωρέσουν και μια μπανιέρα αλλά και ντουζιέρα εκεί μέσα!

Ο ιδιοκτήτης λατρεύει να παίζει πιάνο στον ελεύθερο χρόνο του, έτσι ήταν αποφασισμένος πως το νέο Project θα περιλάμβανε και μια αίθουσα μουσικής. Ο χώρος, ο οποίος αποτελείται από ένα μικρό καθιστικό, σαν μπιστρό, με πιάνο, έγινε ακόμα πιο ευχάριστος με την ταπετσαρία και το vintage βιτρό παράθυρο. ''Βάζοντας βιτρό πάνω από ένα μοντέρνο γυάλινο παράθυρο, δημιουργείς ένα πλαστό παράθυρο'', εξηγεί η Thomas.

featured photo: housebeautiful.com/Clare Thomas
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.