Όταν έχεις καλεσμένους στο σπίτι πρέπει να γνωρίζεις πως υπάρχουν ορισμένα πράγματα που τα παρατηρούν. Κάποια αμέσως μόλις μπουν και κάποια κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Ίσως να είναι τα ίδια ακριβώς που κοιτάς και εσύ όταν σε καλούν σε ένα σπίτι. Για να είσαι περισσότερο προετοιμασμένη εδώ θα δεις ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά πράγματα που προσέχουν οι καλεσμένοι σου. Και πριν βιαστείς να πανικοβληθείς, μάθε πως τα περισσότερα από αυτά διορθώνονται εύκολα!

Την καθαριότητα και την ακαταστασία

Καλώς ή κακώς οι καλεσμένοι παρατηρούν πάντα το πόσο ακατάστατο είναι ένα σπίτι και πως τα πας με την καθαριότητα. Βέβαια ευελπιστούμε πως αφού έχεις συναινέσει σε αυτήν την επίσκεψη έχεις φροντίσει και να είναι το σπίτι σε μια ευπρεπή κατάσταση. Εάν όμως κάποιος εμφανίστηκε απρόσκλητος ενώ δεν το περίμενες, τότε η μισή ντροπή δική του και η άλλη μισή δική σου!

Τη διακόσμηση

Δεν είναι τόσο περίεργο να κοιτάει κάποιος το πως έχεις διακοσμήσει ή επιπλώσει το σπίτι σου. Από αυτά άλλωστε καταλαβαίνεις πολλά πράγματα για την αισθητική και το γούστο του άλλου. Σίγουρα δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι εσύ εάν δεν είναι σε συμφωνία με το γούστο των καλεσμένων σου. Άλλωστε είναι ωραίο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γιατί έχεις τη δυνατότητα να πάρεις και νέες ιδέες.

Το μπάνιο

Σε αυτό το σημείο πρέπει να μάθεις κάτι που ίσως δεν το γνωρίζεις. Υπάρχουν άνθρωποι που ζητάνε να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο σε ένα σπίτι, χωρίς πραγματικά να το έχουν ανάγκη, απλά για να το δουν. Αλλά μην αγχώνεσαι. Απλά τους αρέσει να βλέπουν πως δεν παραμελείς ένα χώρο του σπιτιού θεωρώντας τον δευτερεύοντα. Θα πρέπει άλλωστε να δίνεις την ίδια βαρύτητα στη διακόσμηση και την καλαισθησία του μπάνιου σου, όσο και στο σαλόνι σου. Να έχεις στο νου σου όμως πως εάν έχεις καλέσει πολύ κόσμο καλό θα είναι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης να ελέγχεις αυτόν τον χώρο ώστε να παραμένει καθαρός και να μην λείπει κάτι χρήσιμο, όπως το χαρτί υγείας ή το σαπούνι.

@viktoriaalisevich

Τον ξενώνα

Σε περίπτωση που χρειαστεί κάποιος καλεσμένος να μείνει εκεί το βράδυ θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη. Μπορεί ο ξενώνας να είναι ένα δωμάτιο που δεν χρησιμοποιείς συχνά αλλά είναι εξίσου σημαντικός με το δικό σου υπνοδωμάτιο. Ένας καλεσμένος θα προσέξει εάν έχεις καθαρά κλινοσκεπάσματα, εάν υπάρχει χώρος να αφήσει τα προσωπικά του αντικείμενα καθώς και τη διακόσμηση του δωματίου.

Τις μυρωδιές και γενικότερα την ατμόσφαιρα

Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά ”σπίτι” δεν είναι μόνο οι τοίχοι και τα έπιπλα. Είναι και όλα όσα εκπέμπει σε έναν τρίτο. Εκπέμπει το σπίτι σου μια ζεστασιά; Κάνει τον καλεσμένο να νιώσει άνετα; Μήπως το σπίτι σου έχει μια μυρωδιά που εσύ πια έχεις συνηθίσει άλλα ένας άλλος θα καταλάβει αμέσως;

featured photo: @viktoriaalisevich