Τον τελευταίο χρόνο το περπάτημα είναι ο τύπος άσκησης που όλοι αγαπήσαμε. Είτε το έκανες από πριν είτε το ξεκίνησες μέσα στην καραντίνα δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς πως έχεις ήδη δει τα οφέλη του στη σωματική σου αλλά και στην ψυχική σου υγεία. Το ερώτημα είναι: πώς θα θα μπορέσεις να κάνεις περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα; Από τη στιγμή μάλιστα που οι μετακινήσεις αλλά και ο χρόνος που μπορείς να βρίσκεσαι έξω έχουν μειωθεί, υπάρχει τρόπος να περπατάς περισσότερο;

Η απάντηση είναι ναι. Απλά ακολούθησε τα παρακάτω τέσσερα βήματα.

Περπάτα όσο μιλάς

Εάν είσαι και εσύ από τους ανθρώπους που εκνευρίζεσαι με αυτούς που όταν μιλάνε στη κινητό τους οργώνουν τον χώρο περπατώντας, σε νιώθουμε. Τί να κάνουμε όμως; Αυτός είναι ένας ένας πολύ καλό τρόπος να ”γράψεις” περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα σου. Εάν σκεφτείς μάλιστα πως πια επικοινωνούμε με όλους μόνο μέσω τηλεφώνου είναι ίσως και ο πιο εύκολος τρόπος, και μάλιστα χωρίς καν να καταλαβαίνεις πως το κάνεις. Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε υπερβολικοί, δοκίμασε να κάνεις και 5-6 καθίσματα όσο μιλάς!

Μην χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις

Το δεχόμαστε πως είναι πολύ δελεαστικό να πας στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται τρία τετράγωνα από το σπίτι σου με το αμάξι. Ή να πάρεις το αυτοκίνητό σου και να το αφήσεις πολύ κοντά στο σημείο που θέλεις να ασκηθείς. Αλλά σκέψου ότι έτσι χάνεις ένα μεγάλο μέρος της άσκησής σου. Προσπάθησε να μειώσεις τη χρήση του αυτοκινήτου και να το χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι πραγματικά απαραίτητο.

Περπάτα όσο περιμένεις

Άλλος ένας τρόπος που μπορεί να εφαρμοστεί πολύ εύκολα. Κάθε μέρα κάτι περιμένεις. Περιμένεις στην αναμονή του τηλεφώνου, περιμένεις να ζεσταθεί το νερό για να κάνεις μπάνιο, περιμένεις έξω από την τράπεζα, περιμένεις να έρθει ο γιατρός σου στο ραντεβού σας. Γιατί απλά να στέκεσαι και να νιώθεις πως δεν περνάει ο χρόνος; Χρησιμοποίησε αυτόν τον θεωρητικά χαμένο χρόνο προς όφελός σου.

Ανέβα από τις σκάλες

Δεν έχει σημασία σε ποιον όροφο μένεις. Σημασία έχει πως το να αποχωριστείς το ασανσέρ είναι ακόμη ένας τρόπος να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση. Εκτός από το ότι θα κάνεις περισσότερα βήματα μέσα στην ημέρα, θα βελτιώσεις και την αντοχή σου! Ακόμα το σκέφτεσαι;

featured photo: twenty20.com/Globetrotter